Kuća u podsljemenskoj zoni u Zagrebu

Romantičan Božić u rustikalnom stilu

Pogledajte kako je tročlana obitelj Šušković uredila svoju kuću u podsljemenskoj zoni u Zagrebu

Jako volim detalje i rustikalni stil, ja sam mala romantična duša, kaže nam sa smiješkom Kristina Šušković vodeći nas kroz svoj dom – dvoetažnu kuću površine 120 četvornih metara u podsljemenskoj zoni u Zagrebu, koja je ove godine poprimila pravo romantično, božićno ruho.

Kuća ima dva kata, u prizemlju se nalazi hodnik iz kojeg se ulazi u dnevni boravak povezan s kuhinjom, blagovaonicom, malom sobicom i kupaonicom. Na prvom katu se nalazi manja kupaonica, dječja i roditeljska soba, dok su na drugom katu još dvije manje sobice. To je baza za koju su zaslužni Kristina i njezin suprug, a sve ostalo, kaže Kristina, mijenja se ovisno o njezinoj inspiraciji i, naravno, godišnjem dobu.

– Suprug i ja smo sami, polako, uređivali kuću, tako da je ona tijekom godina mijenjala svoj izgled i stil. Velik sam zaljubljenik u starinske stvari, komode, ormare… Tako je i kuća uređena u rustikalnom stilu, a dominiraju i country style, koji obožavam, ali i vintage – kaže i dodaje kako se interijer nadopunjava dekoracijama ovisno o prigodi: za Božić, Uskrs i ljeto, kad iz ormara vadi starinske bijele jastučnice, čipkane stolnjake… No, s obzirom na to da je vrijeme Božića, njezin dom krase prigodni, neki tradicionalni, a neki malo pomaknuti božićni ukrasi.

Naime, Kristina se već godinama bavi preuređivanjem starinskog namještaja i izradom raznih prigodnih dekoracija. Spojivši ta svoja dva hobija, osmislila je originalnu božićnu atmosferu. Moramo priznati kako smo tu atmosferu uočili još na fotografijama koje je Kristina slala za našu rubriku ‘Podijelite s nama svoje inspirativne božićne dekoracije’. Iako su na fotografijama bili njezini ručni radovi, odmah smo primijetili interijer u pozadini te prokomentirali da ga moramo posjetiti. Zahvaljujući Kristininom potvrdnom odgovoru, ovaj tjedan i jesmo.

Drveni sobov

Obilazimo kuću još jednom. Među materijalima, primjećujemo, prevladava drvo (drvene stepenice, lamperija), a među bojama dominiraju bijela, bež i crna u prizemlju te roza, bijela i ljubičasta na katu, što je najviše odnosi na kćerinu sobu. – Volim bajkovite, malo drukčije stvari, tako sam dala mašti na volju i uredila kćerinu sobu, to je njezino carstvo u kojemu uživa igrajući se sa svojim prijateljima – kaže Kristina i dodaje kako je kuhinja rađena po mjeri, dio namještaja kupljen je gotov, a dio su suprug i ona pronašli na raznim sajmovima. Komodu i ormarić su, pak, naslijedili od svojih baka te su za njih posebno emotivno vezani.

– Svaki kutak u kući uredila sam s puno ljubavi, a ovaj sam Božić zamislila u nježnim nijansama, bež i bijelo, u jednom romantičnom country stilu – kaže Kristina i dodaje kako je ove godine koristila dio dekoracija kupljenih u trgovinama i sajmovima, dok je one najatraktivnije sama izradila. Primjerice, malo drukčije drvce s drvenim ukrasima od malih sobova i svjetleće kuglice, također u nježnim nijansama.

Jaslice na Kaptolu

– Stalno mi dolaze nove ideje. Tako sam i prije par godina uredila i ručno napravila jaslice koje su bile izložene u crkvi Sv. Franje na Kaptolu i snimane za emisiju ‘Dobro jutro Hrvatska’ – kaže Kristina, koja osim božićnih dekoracije izrađuje i uskrsne, a njezini prijatelji posebno vole i hvale dječje vjenčiće s medvjedićima u raznim bojama.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 03:57