Najmlađi dubrovački hotel

Royal Princess Hotel

Najluksuzniji hotel u Dubrovniku koji strani gosti obožavaju

Svi se ponekad želimo osjećati kraljevski. Da je sve podređeno nama, da ne trebamo ni na što misliti i da su zadovoljene sve naše želje i gušti, pa čak i oni najskriveniji. Upravo su to na umu imali arhitekt Stipe Pašalić i njegov tim, koji potpisuju arhitektonsko rješenje hotela s pet zvjezdica Royal Princess Hotel u Dubrovniku, koji se službeno otvorio prije dvije godine i trenutačno je najmlađi dubrovački hotel.

Najbolje ocijenjeni

Iako je riječ o jednom od luksuznijih hotelskih projekata u Dubrovniku, sve se radilo u popriličnoj medijskoj tišini, a čak ni prvi, iznimno uspješni rezultati, prema kojima je Royal Princess Hotel od samog otvaranja gotovo svaki dan potpuno bukiran, nisu bili motiv vodećim ljudima da to razglase na sva zvona. Oni, kažu, od početka imaju svoju publiku i već sada vjerne klijente.

Na booking.comu i sličnim stranicama hotel ima jako visok rejting i jedan je od najbolje ocijenjenih, a glavnina pozitivnih komentara odnosi se upravo na lokaciju, pogled i luksuznu opremljenost. Lokacija je zaista divna. Naime, smješten je na samoj morskoj obali, nekoliko metara od samog mora. Pogled iz kreveta u sobama puca ravno na morsku pučinu i grebene i pritom nema nikakvih prepreka, čak se i iz prizemlja vidi more jer drveće, što obično na takvim mjestima predstavlja prepreku, ovdje uopće ne smeta.

Oko hotela su mediteranski vrt i šetnica koje gosti posebno hvale na sav glas. – Koncept hotela proizašao je iz uspješnog usklađivanja projektnog zadatka investitora sa samom lokacijom i urbanističkim parametrima. Hotel se uklopio u niz već postojećih hotelskih kompleksa Importanne Resorta te se, prateći konfiguraciju terena, mimikrijski uklopio u okolinu. Idealna lokacija s pogledom na more nametnula se kao ideja da hotel treba postaviti tako da se omogući što kvalitetnija vizura i što bolja insolacija.

Koncept se temeljio na tome da se što veći broj soba i apartmana orijentira prema moru te da se prateći i pomoćni sadržaji smjeste na manje atraktivne pozicije. Tako je gost od prvog trenutka kad stupi u prostor recepcije iznenađen jedinstvenim pogledom na stijene ispred uvale Lapad i otvoreno more prema Italiji, a isti dojam ga prati kroz cijeli hotel, od smještajnih jedinica do restorana i wellness centra – priča Domagoj Smodila, arhitekt Importanne Grupe i potpisnik interijerskog rješenja ovog projekta.

Jedinstveni doživljaj

Dodaje kako se hotel sastoji od 54 apartmana površine od 50 do 70 kvadrata i predsjedničkog apartmana površine 200 četvornih metara. Svaki se apartman sastoji od dnevnog boravka s malom kuhinjom i kupaonicom te spavaonicom s en suite velikom kupaonicom i velikim balkonom.

Svaki apartman sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, spavaće sobe, kupaonica i velikog balkona

Predsjednički apartman interijerskim rješenjem i opremom pruža gostima jedinstven doživljaj – mogu u potpunosti uživati u velikom prostoru dnevnog boravka s terasom i predivnim pogledom na more, velikim sobama s en suite kupaonicama, saunom i sl. Na najnižoj etaži smješten je luksuzni restoran La Castile s predivnom terasom u blizini mora, koji pridonosi kvaliteti boravka u ovom luksuznom okruženju. – Cijelu bogatu ponudu savršeno dopunjuje wellness centar s unutarnjim i vanjskim bazenom, velikim fitnessom, parnom, bio i finskom saunom, relax zonom i prostorijama za masažu. Osim apartmana, u hotelu se nalazi kongresni centar sa sedam manjih dvorana kapaciteta 35 do 50 ljudi te velika dvorana koja može ugostiti do 500 sudionika.

Kongresni centar ima ukupnu površinu od 850 četvornih metara te fleksibilnošću međusobnog povezivanja i opremljenošću može odgovoriti na sve zahtjeve organizatora i korisnika kongresnog turizma. A upravo je kongresni turizam ono po čemu je ovaj hotel u relativno kratkom vremenu postao jako poznat.

Brojne staklene plohe

Što se tiče samog uređenja soba, najveća pozornost posvećena je funkcionalnosti i maksimalnom zadovoljavanju potreba budućih korisnika, odnosno gostiju. Interijer je pažljivo uređen kako bi svaki gost imao osjećaj udobnosti i luksuza, kako se i očekuje od hotela s pet zvjezdica. – Svaki apartman je posebno promišljen te su korišteni materijali i teksture visoke kvalitete, koji omogućavaju udobnost i estetiku klasičnog izričaja.

Završne obloge podova, zidova i stropova, pomno koncipirano i izvedeno osvjetljenje, projektirani namještaj rađen po mjeri, mnogo staklenih ploha i interijer pun prirodnog svjetla, sve je to pridonijelo da se Royal Princess Hotel uklopi u postojeći sklad prirode i čovjeka u jednom od najljepših dijelova grada Dubrovnika – otkriva Domagoj Smodila te napominje kako hotel radi cijelu godinu, što je rijetkost. I velika prednost.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:46