fantastično uređenje

Rustikalan, skandinavski i moderan dom: Moto ove obiteljske kuće je "jednostavan život"

 Lindsay Salazar
Željeli smo osigurati da dom pruža osjećaj jednostavnosti i da nije previše uređen - ističu dizajnerice

Obitelj Devine vuče svoje podrijetlo iz čak tri zemlje: Norveška, Engleska i Čile. Kada su se odlučili stvoriti svoj novi dom u južnom Jordanu, u državi Utah, željeli su da se te zemlje odraze u samom uređenju njihovog novog gnjiezda.

image
Lindsay Salazar

Da bi to postigli, zamolili su Kirsten Krason i Erin Morgan iz House of Jade Interiors da im pomognu u uređenju interijera. - Željeli smo osigurati da dom pruža osjećaj jednostavnosti i da nije previše uređen. Ponekad je to dizajnerima doista teško napraviti, zapravo je stvarno teško osigurati da imate apsolutno sve u kući, a da ne pretjerate. Želite da prostor daje osjeća punine i cjelovitosti, ali isto tako da izgleda prozračno i čisto- govore na samom početku dizajnerice.

image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar

To je ono što su vlasnici i tražili od dizajnerica, željeli su da moto ove obiteljske kuće bude "jednostavan život kod kuće". Kirsten i Erin stoga su se odlučile koristi veliku količinu bijelih površina i betona. - Beton je bio tako zabavan, ima najljepšu teksturu i detalje. Uživale smo kombinirati hladni beton s bijelim zidovima, kako bismo postigle osjećaj ugode. S visokim stropovima taj zadatak je bio malo kompliciraniji, ali smo zato odlučile upotrijebit puno debelih deka i ukrasnih jastuka, preveliki udoban namještaj, drvene elemente, komade kože i druge detalje koji stvaraju poznati hygge. Svaki dodatak u domu ima svoju svrhu, mnogi komadi su stvari koje su vlasnici sakupili tijekom svoji putovanja – objašnjava Erin.

image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar

Dnevni boravak je apsolutno impresivan sa svojim širokom lukovima i visokim stropovima. U samom centru prostora ističe se jednostavni kamin koji ima betonsku žbuku obrađenu na način da odaje ono najbolje od ovog divnog materijala. Kako bi soba dobila više topline dizajnerice su dodale kožne fotelje, biljke i jastuke te veliki tepih.

image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar

Osim dnevnog boravka, veliku pozornost privlači i kuhinja, koja je možda i najljepši prostor u cijelom domu. Saznajemo kako je vlasnica bila prilično jasna što želi u kuhinji. Tamni viseći lusteri, cementna pozadina i bijeli ormarići. Ovome svemu su dodani i drveni elementi u gredama i policama kako bi stvorili blagi kontrast bijeloj i sivoj boji i oblikovali ugodnu atmosferu.

image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar

Još jedan zanimljiv luk i još interesantnija vrata vode do kućnog ureda. Za razliku od ostatka doma, ova je soba obojena u tamniju sivu boju i opremljena isto tako tamnijim i masivnijim namještajem kako bi se namjerno izdvojila od ostatka kuće.

image
Lindsay Salazar

Velika spavaća soba je neutralno utočište s puno bijelih tonova. No, iako biste možda na prvu pomislili da takav prostor može biti hladan, dizajnerice su i ovdje toplinu postigle uz pomoć sitnih detalja i tekstura. - Uzglavlje u boji pijeska kombinirala sam s bijelom lanenom posteljinom, tepihom od jute i drvenim pomoćnim stolićem. Velika debela pletena deka leži na krevetu za dodatnu ugodu- opisuje Kirsten. Nadalje iz ovog prostora se prelazi u fantastičnu kupaonicu koja je odvojena dvostrukim vratima ispod još jednog luka. Samostojeća kupka nalazi se ispod prozora, a zanimljiv odabir zidnih pločica stvara prizor koji bi rado kopirali. I premda su spavaća soba i kupaonica uređeni vrlo neutralno, apsolutno vas hipnotiziraju svojom pojavom.

image
Lindsay Salazar
image
Lindsay Salazar

Kuća sadrži još i podrum koji je također uređen do posljednjeg detalja i služi kao jedno veliko područje za opuštanje. Ono što se najviše ističe u ovom dijelu je dodavanje boje preko plavog kauča i plavo-bijelog tepiha. Osim prostora za odmor tu se smjestio i kutak za djecu i njihovu igru, a u drugom dijelu našao se i stol za stolni tenis i omanja kuhinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:27