šarmantni dom

Rustikalna kuća kao iz bajke!

U mjestu Birlingham u Worchestershireu u Velikoj Britaniji nalazi se kuća kao iz bajke. Već sama njezina vanjština dovoljna je da vas osvoji na prvi pogled. Slamnati krov, bunar za želje, mala igraonica, predivno rascvjetalo okružje, drvo magnolije te vrt prepun jabuka i krušaka.



BAJKE Kuća kao stvorena za Snjeguljicu

Unutrašnjost ove kuće kombinacija je tradicionalnog viktorijanskog stila i jednostavnosti seoskih koliba. Antikni namještaj, tradicionalni stropovi s izloženim gredama, nejednaki podovi, šarmantna kuhinja i rustikalna blagovaonica čine ovaj prostor odličnim mjestom za bijeg od užurbanosti modernog života. U ovom idiličnom prostoru nalaze se dvije luksuzne spavaće sobe s bračnim krevetom i jedna s dva razdvojena kreveta koja je idealan prostor za djecu.

Krevet u glavnoj spavaćoj sobi oduševljava svojim detaljno ukrašenim drvenim okvirom, a osim komode od tamnog drveta prostor obilježavaju i drvene grede po zidovima. Iz sobe se ulazi u kupaonicu sa zastakljenim tušem i brojnim dekorativnim elementima. Čak je i radijator ukrašen reljefnim viticama.

Druga spavaća soba izgleda raskošno, s metalnim ukrasnim okvirom za krevet i vidljivim drvenim gredama na zidovima i stropu. Nježne zavjese na prozoru dašak su romantike u prostoru savršenom za zaljubljeni par.

Dječja soba nalazi se izravno pod krovom i ukrašena je ružičastim tapetama i slatkim detaljima, poput male ružičaste komode i bijelih ukrasnih okvira za krevete.

Kuhinja je topao prostor s kuhinjskim ormarićima u nježnoj ružičastoj boji, tradicionalnim dubokim sudoperom i mnogo prostora za rad. Pripremanje nedjeljnog ručka u ovoj bi kuhinji bio prava uživancija!

Blagovaonicu, pak, obilježava masivni drveni stol čiji pomalo pohabani izgled samo dodaje šarma cijeloj prostoriji. S dovoljno mjesta za više od šestero ljudi mjesto je okupljanja i druženja. A kad već spominjemo druženje, u dnevnoj sobi u kojoj se nalazi i neizbježan kamin gosti se mogu udobno smjestiti na čak dva kauča usmjerena prema kaminu, odnosno televizoru. Izložene drvene grede grublje su površine, čime se unosi prirodna tekstura u prostor. Šarmantno!

U MALOM PITORESKNOM SELU Šarmantna kamena ljepotica

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:59