Ah, taj divni Mediteran

Rustikalna ljepotica od kamena i čarobna bugenvilija

Rustikalni raj na Mallorci u Španjolskoj u kojem bismo rado boravili

Arhitekt Amador Calafat-Busquets osmislio je, i do posljednjeg detalja uredio, ovu predivnu kuću na fotografijama poštujući pritom arhitektonski stil regije. Kamen s otoka, glinene pločice, drvene žaluzine i neizostavna, čarobna bugenvilija pretvaraju ovaj prostor u šarmantni mediteranski kutak za uživanje. Prostrana terasa na kojom se nadvijaju grmovi prepuni ružičastog cvijeća namještena je klasičnim pletenim namještajem i idealno je mjesto za cjelodnevno druženje s obitelji i prijateljima.






Mediteranskom izgledu doprinosi i unutarnje dvorište od kamena koje predstavlja srce cijele kuće, skriveno od pogleda i prepuno predivnog zelenila.



Prostrana kuća sa svojim klasičnim uređenjem u kojem vladaju zemljane boje, prirodni materijali i suzdržani uzorci odiše jednostavnom elegancijom.



Od velikog dnevnog boravka koji prelazi u blagovaonicu pa do bijele kuhinje s rustikalnim okruglim stolom i velikim kamenim umivaonikom, prostor je ležeran i uređen s ukusom. Spavaće sobe na katu ne odskaču puno od ostatka uređenja, s klasičnim komadima namještaja, mekim tkaninama i neutralnim bojama. Predivan prostor!



Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 03:51