VILA TRASORKA

Rustikalni šarm kamene kuće u lošinjskom arhipelagu

Ostvarenje svih ljetnih snova... Smještena na jednoj od najljepših lokacija južnog dijela lošinjskog arhipelaga s panoramskim pogledom na more i otoke, vila Trasorka oduševljava rustikalnim šarmom

PROFIL

INFO: VilaTrasorka
LOKACIJA: Veli Lošinj
PROJEKT: vlasnici Nevena i Goran Jančić
KONTAKT: www.trasorka.com

U Velom Lošinju, na 31 kilometar od Novalje, pronašli smo kuću za koju slobodno možemo reći da je ispunjenje svih naših ljetnih snova. Smještena na jednoj od najljepših lokacija južnog dijela lošinjskog arhipelaga s panoramskim pogledom na more i otoke. Osim toga, okružena je s više od 20.000 četvornih metara netaknute prirode i prekasnim maslinicima, što omogućava potpunu privatnost. Sama kuća uspjela je zadržati i izvorni šarm starih vremena. Dovoljno je reći i da u okrugu od pet kilometara nema nijedne druge kuće. Sjajno, zar ne?






- Gromače, pogled na more i planine, koji oduzima dah, tu su i da se zadovolji svako osjetilo te daje poseban osjećaj sreće. Ovo mjesto je bez ikakve sumnje čarobno - ponosno nam govore vlasnici Nevena i Goran Jančić, koji ne mogu sakriti koliko su zadovoljni kako je cijela ova priča završila. Kuću su nazvali Vila Trasorka i stavili je u najam kako bi, kažu vlasnici Jančić, gosti iz svih dijelova svijeta mogli osjetiti što znači pravi, kvalitetan, bezbrižan i hedonistički godišnji odmor. Kuća ima dvije komforne i prozračne sobe, dvije kupaonice, perilicu rublja, veliku vanjsku ljetnu kuhinju i unutrašnju kuhinju s blagovaonicom, ležaljke i dosta prostora na terasi s pogledom na more. Također, ima i prostoriju za saunu. Kuhinja je potpuno opremljena, s kuhalom na plin i ostalim potrebnim elementima. Obje sobe imaju bračni krevet i krevet za jednu osobu. Kupaonica u prizemlju opremljena je kadom, a druga kupaonica na katu ima tuš. Izvana se nalazi i vanjski tuš i prostor za pohranu.




- Gostima smo na raspolaganju, udaljeni 30 minuta od vile, osobno ih dočekujemo i na raspolaganju smo im za tekstualne poruke i telefonske pozive ako imaju bilo kakvih pitanja ili dvojbe. Parking se nalazi ispred kuće. Posljednji dio ceste (oko 2 km) nije asfaltiran, ali je pogodan za sve automobile. Ako ste željni zabave, Mali Lošinj sa svim sadržajima udaljen je samo 11 kilometra, no većina gostiju ipak bira opuštanje u Villi Trasorki bez interneta i mobitela. Vozite bicikl, šetajte, brodom ili gliserom posjetite susjedne otoke ili se jednostavno kupajte u bistrom moru samo pet metara pješice od vile.

Sobe su napravljene tako da gledaju na more, a u kući su svi podovi od kamena i nema nijedan kvadrat keramike ili pločica






Kušajte domaće organsko maslinovo ulje. Naše mjesto pruža djeci priliku da nauče kako se igra ponovno bez gledanja zaslona, a odrasli imaju priliku za povratak u djetinjstvo. Ako volite prirodu i jednostavan način života, a opet ne želite oskudijevati u svim čarima koje pruža suvremeni način života, uvala Trasorka i boravak u našoj vili je upravo za vas - poručuju veseli vlasnici, koji nam priznaju kako nitko od arhitekata i dizajnera nije radio na kući.







Oni su isključivo vlastitim snagama priveli ovaj projekt kraju. Goran se uglavnom bavio građevinskim poslovima oko kuće i u njoj jer mu je to struka, dok je Nevena bila glavna za uređenje interijera. - Želja u uređenje interijera bila je da prevladavaju prirodne boje i prirodni materijali te da se sve uklopi u mediteranski stil koji preferiramo.

Naravno, htjeli smo da kuća svakim svojim centimetrom na ljude koji borave u njoj prenosi toplinu, mir i ljepotu mjesta u kojem se nalazi - ističu vlasnici. Dnevni boravak i blagovaonica imaju veliku staklenu stijenu od čak sedam metara prema moru tako da u bilo kojem trenutku za vrijeme jela ili odmora imate pogled na more. Sobe su, pak, napravljene tako da jutarnje buđenje bude s pogledom na more kroz velika balkonska vrata od sobnih terasa.

Eksterijer je rađen u mediteranskom stilu, te oko cijelog objekta ima više od 600 četvornih metara isklesanog kamenog zida koji daje posebnu ljepotu




Nije se radila nikakva adaptacija, nego smo objekt u potpunosti nanovo sagradili jer stari nismo mogli uklopiti s novim zbog loše izvedenih građevinskih radova. Gradnja cijelog objekta je trajala pune tri godine - prisjećaju se Nevena i Goran, dodajući kako im je vizija bila dobiti u konačnici što rustikalniju kuću koja ozbiljno koketira s primorskim i mediteranskim stilom kamene kuće.


- U kući su svi podovi od kamena i nema nijedan kvadrat keramike i pločica. Namještaj je sav kupljen novi, sobe su rađene u stilu shabby chica po narudžbi, a dnevni boravak i blagovaonica od landscapea. Stol je isto tako rađen po narudžbi kod stolara, a kuhinja je Dan Küchen - nabrajaju. Najveći izazov, pričaju, kod gradnje kuće je bila izrada pristupnog puta na teškom i nepristupačnom terenu od tri kilometra po kojem su dovukli struju i vodu tako da rezidencija ima normalnu infrastrukturu. Prije se, naime, do nje išlo samo morem ili pješke.

Eksterijer je rađen u isključivo u mediteranskom stilu s kamenom te oko cijelog objekta ima više od 600 četvornih metara isklesanog kamenog zida koji daje posebnu ljepotu kući i lokaciji gdje se nalazi. Više možete doznati na www.trasorka.com.

Izvor: Sandro Tariba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 14:53