COOL MJESTO

Salon inspiriran estetikom Fride Kahlo

 

  • INFO: FRIDA Hair Salon
  • ADRESA: Iblerov trg 5, Zagreb
  • VLASNICI: Ivan i Marina Ivanković
  • UREĐENJE: vlasnici
  • KVADRATURA: 100 m2
  • FACEBOOK: fridahairsalonzagreb
  • INSTAGRAM: @fridahairsalon
  • KONTAKT: 01/6131-433

Klasični frizeraji stvar su prošlosti. Neudobni bazeni, bijele pločice i gumeni partviši zamijenjeni su salonima koji izgledaju kao stanovi namješteni po posljednjoj interijerskoj modi. U skladu s time, osviješteni vlasnici rade sve kako bi interijeri njihovih salona pratili taj trend. Jedan od takvih je i novootvoreni Frida Hair Salon na zagrebačkom Iblerovom trgu 5. Vlasnici Marina i Ivan Ivanković dugo su planirali otvoriti salon, ali sve do sada realizacija je “zapinjala”.

- Priželjkivali smo zajednički salon već neko vrijeme... Budući da je stigla trudnoća, pa djeca, svoje smo planove stavili na čekanje sve dosad. Ivan mi je jedan dan u razgovoru o nekim budućim planovima rekao da mi moramo otvoriti salon. I to kao da je bilo to. Nakon te njegove rečenice jednostavno smo krenuli u potragu za prostorom - priča nam Marina Ivanković. Vlasnici nisu mislili da će salon biti na ovoj adresi.

- Želja nam je bila Martićeva ulica, ali kada smo ušli u ovaj prostor to je bilo to... Velike međusobno povezane prostorije, sjajna lokacija i pogled, naprosto se sve poklopilo - otkriva nam Ivan Ivanković, inače diplomirani inženjer aeronautike. Ovaj par nas je oduševio jednom bitnom činjenicom: salon su osmislili i dizajnirali sami.

- Nismo puno mudrovali, željeli smo postići ugodan prostor, pozitivnu atmosferu i moderan dizajn. U realizacijama naših zahtjeva veliku ulogu odigrala je sjajna ekipa iz Štajcer-Interijera - kažu, a nas zanima koliko je uređenje trajalo i je li bilo stresno.

- Trajalo je tri mjeseca. Osim kašnjenja, što smo i očekivali, nije bilo velikih stresova. Doduše, dogodila se jedna situacija. Tapeta je bila zalijepljena na krivu stranu, ha-ha. Sva sreća da smo je lijepili na drvo, pa su moji dragi stolari riješili taj problem - prisjeća se Marina.

U prostoru prevladavaju drvo, crna i bež boja, duboki tonovi, metalni okviri, a pažnju najviše privlači tapeta s predimenzioniranim cvjetovima. Nama su se posebno svidjela ogledala, koja kao da su umetnuta u radne površine.

- Ogledala su po našoj ideji rađena sa stolarima iz spomenute tvrtke. Oni su bili zaduženi za gotovo sav namještaj po mjeri. Jako smo zadovoljni i mislimo da je sve predivno izvedeno - sretni su vlasnici.

Sav namještaj koji nije po mjeri naručili su sa stranice Gnijezdo.hr, dok je sav frizerski namještaj iz Salona Premium. Dio salona koji se koristi kao čekaonica izgleda gotovo kao stan.

Duboki tonovi

U prostoru prevladavaju drvo, crna i bež boja, duboki tonovi, metalni okviri, a pažnju najviše privlači tapeta s predimenzioniranim cvjetovima. Posebna su i ogledala, koja kao da su umetnuta u radne površine

Zanima nas zašto se salon zove Frida.

- Zove se po Fridi Kahlo koju obožavam. Ona je snažna žena, simbol. Osim toga, uz Fridinu snagu i posebnost veže se i njezina vječna frizura koja je i danas nosiva. Kad smo već kod Fride, u salonu mi nedostaje još samo njezina velika slika - sa smiješkom zaključuje Marina Ivanković.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:23