sve se može...

Sami izgradili svoju preslatku kolibu od 10 kvadrata za samo 300-tinjak kuna

 Nathalie i Greg Kupfer
Dva zaljubljenika u „uradi sam” projekte, pronašli su većinu elemenata konstrukcije i dizajna interijera za svoju kuću na otpadu

Tko kaže da je skupo imati vikendicu? Ova sićušna kolibica Nathalie i Grega Kupfera izgrađena je u potpunosti od recikliranog otpada i rabljenog namještaja, opremljena sustavima za prikupljanje kišnice i solarnim panelima tako da je u potpunosti neovisna i samostalna.

image
Nathalie i Greg Kupfer

Svatko od nas ima svoje proračunske trikove za što bolju uštedu. Neki od nas točno znaju gdje i na kojim policama tražiti ono što im treba, neki gomilanje kupone s popustima i iskoriste ih točno kad je najpotrebnije, a postoje i oni rijetki koji znaju gdje je pravi kontejner u kojem će pronaći savršenu svjetiljku ili okvir za fotografije ili bilo što drugo za ukrašavanje dnevnog boravaka besplatno. Dva zaljubljenika u „uradi sam” projekte, pronašli su većinu elemenata konstrukcije i dizajna interijera za svoju novu izvan-mrežnu, mikro-kuću u gomilama otpada i zahvaljujući prijateljima i susjedima i svemu onome što njima više nije trebalo.

image
Nathalie i Greg Kupfer
image
Nathalie i Greg Kupfer

Umirovljena industrijska dizajnerica i bivši bolničar, Nathalie i Greg Kupfer počeli su raditi na svojoj mikro kolibi koja je odvojena od cijelog svijeta u mjestu u Canmoreu u Alberti nakon što su od susjeda dobili parcelu i dotrajalu šupu. Poštujući temelje zatečene šupe, Kupfersi su prilagodili i raspored za svoju udobnu mikro vikendicu na solarnu energiju, 10 četvornih metara sagrađenih od reciklirane i prenamijenjene opreme, što ukupno iznosi samo 50 dolara.

image
Nathalie i Greg Kupfer
image
Nathalie i Greg Kupfer

Tijekom ljeta provedenog u prikupljanju građevinskog materijala i izgradnji nove mikro- kuće, Kupferovi su zahvaljujući susjedima dobili sve što im je potrebno. Stara čelična konstrukcija nekadašnjeg vanjskog spremišta, dobila je novu namjenu, Kupferovi su svoju vikendicu obložili tim istim čelikom kako bi si osigurali cjelogodišnju uporabu prostora, a i izdržljivu završnu obradu. Osim čelične konstrukcije, ovi domišljati kreativci uspjeli su iskoristiti i materijal za izolaciju kao i staklene dijelove te sve to postavili u svoju novu tvorevinu od 10 kvadrata. Konačno, korištenjem šljunka koji su našli u prilazu, Kupferi su projektirali i izgradili zid iza kuhinjske peći na drva.

image
Nathalie i Greg Kupfer

Prije nego što su prodali materijale koji nisu korišteni za izgradnju kolibe, šumovito utočište koštalo je 2 109 dolara. Uključeno u neto trošak projekta, Nathalie i Greg uložili su dodatnih 20 dolara za izgradnju i opremanje pomoćnog objekta na imanju. Nakon što je izgradnja kabine dovršena, Kupferi su vratili gotovo svih 2.109 dolara potrošenih na izgradnju prodajući nepotreban građevinski materijal koji su prikupili ili kupili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:48