Cool stan

Šarenilo za bračnu idilu

Kako s tri elementa osvježiti dosadan stan

Postoje cool stanovi… I postoje jako cool stanovi. Ovaj od 145 četvornih metara koji vam danas predstavljamo je definitivno jako cool: otkačen, moderan, a opet ne prenakićen i konfuzan, osvaja na prvi pogled. Priča ide ovako… Mladi brazilski arhitekt Guilherme Torres sasvim je slučajno sreo isto tako mladi bračni par koji mu se požalio da više ne može živjeti u vlastitom stanu i da ih ubija njegovo tradicionalno uređenje, bez imalo suvremenosti, duhovitosti… čista dosada.

No, bez obzira na to što su itekako bili svjesni situacije, nisu imali pojma što točno učiniti. Htjeli su nešto drugačije, svježije…ali nisu znali kako to točno postići. I tu je uletio Guilherme. On je, naime, znao točno što učiniti. Kao nit vodilju za cijeli stan odabrao je spoj polimer cementa, minty i plave boje te drva Pinus kojim je prekrio neke zidove.

Koliko se Guilherme ufura u cijelu priču uređenja stanova najbolje govori podatak da za gotovo svaki projekt sam dizajnira glavne dijelove stana poput stolova, sofe i kuhinjskih komoda. To, kaže, mora sam izraditi. Čisto da bude siguran. Za ostatak se dogovara s vlasnicima, a najčešće im sugerira komade namještaja i detalje s potpisom Morosa, Diesela, Driadea…jer su mladenački i izgledaju jako dobro u bilo kakvom prostoru, bilo kakvog oblika i bilo koje veličine.

Iako se kroz stan isprepliće cijela paleta boja, to je sve tako dobro usklađeno da niti u jednom trenutku ne izgleda kao da je neka osnovna ravnoteža ambijenta porušena. I to je zapravo ono što Guilhermeu Toressu najbolje ide – iskombinirati hrpu boja zajedno a da finalni rezultat ispadne sjajan. Neopterećujući. Voljeli bismo živjeti u ovom stanu…Guilherme, sredi i nama stan!

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam u što kraćem roku odgovoriti.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:44