STAN OD 40 KVADRATA

Šarmantan moderni klasik uređen za jednu damu u bijeloj boji

 

Dizajner Vladimir Berezin učinio je sve kako bi od ovog malog jednosobnog stana u staroj kući u Sankt Peterburgu izvukao maksimum. Parket od riblje kosti kao u pariškim stanovima, stropni vijenci koji naglašavaju visinu zidova, jedinstvene tapete s uzorkom drvenih letvica u spavaćoj sobi i bijela boja. Dizajner je još jednom pokazao koliko mogu biti šarmantni moderni klasici s naznakom povijesti. Odlično obavljen posao s malim budžetom!

Stan se nalazi u stambenoj zgradi Gillerme u kojoj je nekada živjela velika balerina Galina Ulanova i ima vrlo velike i visoke prozore, netipične za Sankt Peterburg. U stanu se prvo riješio ulaznog hodnika, tako da se prilikom ulaska u stan odmah možete naći u velikoj svijetloj sobi s pogledom na zgradu nasuprot - čuvenu Kuću švedske kraljice.

U dnevnom boravku sofa je iz Ikee, a s lijeve strane je zrcalni zid i dio sustava za pohranu u kubičnom obliku koji je arhitekt izgradio i na zidu u hodniku.

Vlasnica i arhitekt jednoglasno su odabrali shemu boja i opći stil - moderan interijer s klasičnim elementima svijetlih toplih nijansi.

Štukatura na stropa bila je gotovo uništena, pa je napravljena nova. Prilikom obnove se pokazalo da nije izrađena od gipsa, već od njegove povoljnije alternative - papier-mâché, u Belgiji krajem 18. stoljeća.

Kuhinja je IKEA. U donjim ormarima su perilica posuđa i perilica rublja. Lagani parket, gornja pročelja kuhinje u furniru i zlatna pozadina stvarili su toplu atmosferu kakvu je klijentica željela

Pogled iz dnevne sobe u predsoblje. S lijeve strane u kocki je ormar za vanjsku odjeću, a u pozadini je mala zatvorena niša za pohranu kućanskih aparata.

Spavaća soba ukrašena zidnom oblogom brenda Wall & Decò.

Radni prostor je u spavaćoj sobi i ima IKEA stol i stolicu te svjetiljku, Foscarini.

Kupaonica. Podnožje za umivaonik (Roca) je izrađeno po narudžbi prema skicama arhitekta.

Foto: Dmitrij Tsyrenshchikov

Izvor: admagazine.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 21:00