INTERIJER IZ SNOVA

Šarmantan stan u industrijskom stilu

 Mikhail Loskutov
U dizajnu ovog prostranog obiteljskog stana najviše se ističu horizontalne i vertikalne linije

Danas vas vodimo u besprijekorno uređen stan od čak 200 kvadrata, smještenen u samom središtu Moskve čije uređenje u potpunosti potpisuje ruski studio Rudakova Design. S obzirom na to da je stambeni prostor već otprije bio metalne konstrukcije (nalazi se u staroj industrijoj zgradi u centru grada), dizajneri izvodni dio stana nisu željeli mijenjati. Dizajnom su se u potpunosti prilagodili izvorno industrijskom karakteru interijera te stvorili besprijekorno uređen prostor za život na dvije etaže.

Kako u početku nije bilo zidova, dizajneri su bili prisiljeni krenuti od nule. Prostori su formirani na temelju potreba klijenata i postojeće metalne konstrukcije u interijeru. Donji dio stana prostire se na fantastičnih 120 četvornih metara s gotovo nikakvim pregradama. Kuhinja s otokom za kuhanje i večernja druženja uz čašu vina savršeno se uklapa u otvoreni tlocrt dnevne zone. Ploče od crnog kvarca napravljene su po mjeri, kao i gotovo cijeli dio kuhinje i blagovaonice. Kombinacija metala, opeke na zidovima i ružičaste boje izgleda zanimljivo i vizualno očaravajuće.

Kamin je na samom početku najprije trebao biti pored blagovaonice kako bi se mogao vidjeti s kuhinjskog otoka. Ipak, kasnije se mjesto trebalo promijeniti te je smješten u dio dnevnog boravka, ispred sjedeće garniture. Tri ploče od lijevanog željeza iz 19. stoljeća ispod ložišta izrezale su pod od inženjerske ploče, a sama uloga ploče kraj kamina jest korištenje prirodnih materijalih sa svojom jedinstvenom teksturom. Moramo priznati da rezultat izgleda sjajno.

Na gornjem katu stana na 80 kvadrata prostiru se predivna spavaća soba sa prekrivenim balkonom, dječja soba i moderna kupaonica. Cjelokupni doživljaj u prostoru upotpunjen je umjetničkim elementima, detaljima i skulpturama koje interijer čine pravim remek djelom.

Kombinacije prirodnih materijala u prostoru i toplih nijansi čine savršen izbor za uređenje ovog industrijskog obiteljskog doma. Pri uređenju apsolutno ništa nije prepušteno slučaju, dizajneri su se držali svih pravila te savršeno uklopili moderne elemente s postojećim industrijskim obilježjima.

Foto: Mikhail Loskutov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 17:47