STAN OD 40 KVADRATA

Šarmantna i pametno osmišljena garsonijera

 

Odabirom dobrog arhitekta može stvoriti zaista ugodan prostor. Čak i kada raspolaže s vrlo malo njihova rješenja vam mogu pomoći da u konačnici maksimalno iskoristite prostor funkcionalno i elegantno. Dnevna je soba u ovom interijeru "ugostila" spavaću sobu na izdignutoj maloj platformi, dok se do udobnog kreveta dolazi posebno dizajniranim stepenicama. No, unatoč manjoj kvadraturi, ovaj stan odiše šarmom, a ono što ga čini posebnim je jako dobro osmišljen interijer. S obzirom na kvadraturu od svega 40 četvornih metara, ova bi garsonijera djelovala puno manje i bila skučena da nije dobro isplanirana.

Ima otvoreni plan koji uključuje udoban životni prostor s kaučem i stolićem za kavu i uzdignutu strukturu nalik kutiji u kutu gdje se nalazi krevet.

Boja u dnevnom boravku je delikatan spoj svijetlih tonova, minimalističkih detalja i tamnosmeđeg drvenog poda. Dekor je vrlo suptilan i naglašava prostor i karakter vlasnik, dok sam Interijer u konačnici plijeni pozornost dobro osmišljenim prostorom za spavanje i jednostavnim dekoracijama.

Ispod kreveta ima dosta spremišnog prostora, a zbog uzdignute strukture ima dovoljno privatnosti i bez pregradnih zidova. Bijela komoda i mala zidna polica sasvim je dovoljna za stan ove veličine.

Otvorena kuhinja s malim stolom za blagovanje je na suprotnom kraju sobe, također je dobro dizajnirana i opremljena zidnim ormarićima, i ugradbenim kuhinjskim uređajima.

Kupaonica je gotovo jednako prostrana kao i kuhinja s izvrsno riješenim prostorom za perilicu rublja. Kao što možete vidjeti, stan koji je u teoriji malen da bi bio udoban, u stvarnom životu može biti itekako ugodan i šarmantan, što vam može biti dobar poticaj da ponovo razmislite o svim opcijama koje ste možda odbacili bez razmišljanja.

Izvor: homedit.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:23