SKROMNO, A PREKRASNO

Šarmantni stan od 70 kvadrata: Knjige, fotografije, nekoliko biljaka i dosta je

 Alvhem
Tu su raznobojni posteri i ilustracije koji uz raskošnu biljku i knjige donose pozitivnu energiju cijelom prostoru

Ovaj šarmantni dom u Goteborgu prvenstveno se može pohvaliti čistom, svježom estetikom, prirodnim materijalima i detaljima te bistrim bijelim zidovima. Međutim, iako zvuči kao nešto čega smo se već dosta nagledali, ovaj prostor itekako pršti karakterom.

Kada prijeđete ulazni prag i nađete se dnevnom boravku koji pomalo podsjeća na nekadašnje salone odmah ćete primijetiti dugi zlatni puzavac kako se povija oko velikog prozora i starinski klavir te će vam odmah biti jasno kako ovo nije neki uobičajeni prostor.

image
Alvhem
image
Alvhem

Na zidu poviše klavira mogu se učiti raznobojni posteri i ilustracije koji uz zelenilo raskošne biljke i obližnje velike police ispunjene knjigama od poda do stropa donose pozitivnu energiju cijelom prostoru. Zid koji se nalazi nasuprot također nije ni kojem smislu zapostavljen. Iznad ekrana televizora našla se galerija fotografija koja uključuje Marlona Branda u njegovoj ulozi u "Kumu" i fotografija jednog od Madonninih albuma. Postoji čak i crno-bijela slika Neila Armstronga kako hoda po Mjesecu.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Budući da detalji i starinski elementi u dnevnom boravku preuzimaju svu pozornost vlasnici su odlučili ostatak prostora opremiti jednostavnom sivom sofom, retro inspiriranim drvenim stolićem za kavu, sofisticiranim crnim tabureom te jednostavnom foteljom od ratana. Sve se nalazi na teksturiranom svjetlosivom tepihu.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Ako podignete pogled, vidjet ćete da se ovaj prostor također može pohvaliti ogromnim rasvjetnim tijelom u stilu lampiona, koje privlači pozornost, ali se ne nadmeće s ostatkom uređenja. U kutu je skriven starinski kamin, koji je obojen u bijelo kako bi odgovarao čistoj estetici objekta. Iako je dnevni boravak pretežno ukrašen neutralnim nijansama primijetit ćete da se pokraj kamina nalazi svijetli baršunasti tabure koji pridonosi toj osvježavajućoj atmosferi cijelog stana.

image
Alvhem

Vrata glavne spavaće sobe nalaze se pokraj starinskog klavira i vode u jednako elegantnu spavaću sobu, koja, kao i ostatak stana, ima podove od prirodnog drveta i bijele zidove. Veliki udobni krevet dominira cijelim prostor dok se nit poveznica cijelog uređenja očituje kroz antikno zrcalo i pisaći stol koji podsjećaju na neka zaboravljena vremena, ali se odlično uklapaju sa suvremenim naglascima u stanu.

image
Alvhem
image
Alvhem

Nadalje, stan ima još jednu spavaću sobu, nešto manju od glavne, koja sadrži malo drugačiji svijet, u potpunosti suvremeno uređenje je odvaja od ostataka stana, ali detalji crno – bijelih fotografija ipak održavaju povezanost.

Ono što je još bitno spomenuti u ovom stanu od 70- ak kvadrata je i kuhinja. Blistavi bijeli pod i jednake pločice po zidu donose besprijekornu prozračnost u ovaj dio stana, dok se hladnoća ispolirane bijele boje razbija ponekim zemljanim detaljima i prirodnim materijalima. Iako možda na prvu izgleda malo sterilno, vjerujemo da je velik odušak ovdje ispijati jutarnju kavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:28