spoj modernog i rustikalnog

Šarmantni stan s dvije galerije

 

Planirate li posjetiti Lyon u Francuskoj, stan s Airbnb-a koji možete vidjeti u nastavku odlična je opcija za ugodan boravak u ovom divnom francuskom gradu. Smješten na prvom katu zgrade iz 18. stoljeća, kombinacija je toplog rustikalnog i hladnijeg modernog uređenja. Izloženi kamen na zidovima zaslužan je za većinu šarma ovog prostora, dok bijeli komadi stvaraju osjećaj prozračnosti i svježine. Stan je raspoređen na dvije etaže, s jedinstvenom donjom razinom i gornjom raspoređenom u dvije manje prostorije.



U prizemlju stana nalaze se zone za druženje pa je tako dnevni boravak smješten ispod jedne od galerija, krajem se nalazi blagovaonica s velikim drvenim stolom, a kut prostorije iskorišten je za otvorenu kuhinju.



Ispod druge galerije smješten je dio kuhinje, ali i kupaonica. U središtu samog stana nalaze se drvene stepenice koje vode na dvije izgrađene galerije, svaka s jedne strane stepeništa, a na svakoj se galeriji nalazi po jedna spavaća soba.



U prostoru dominiraju zemljane boje u kombinaciji s bezvremenskom bijelom koja je iskorištena za većinu namještaja, ali i za strukture samih galerija. Drvo ima značajnu ulogu u prostoru, pogotovo na stropu masivne grede stvaraju dojam prostora u potkrovlju i unose toplinu u prostor. Kako vam se čini ovaj upečatljiv prostor u srcu grada Lyona?



Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:40