MAKSIMALNO ISKORIŠTEN PROSTOR

Savršen, a ima samo 20 kvadrata

Pogledajte kako kreativnim rješenjima do toplog doma!

Život u malom stanu ne smije biti nepodnošljiv. Samo zato što postoje i drugi mnogo veći prostori, ne znači da se morate osjećati loše u svom domu. Zapravo, u vrlo naseljenim područjima mali stanovi su domovi budućnosti.

Migracija stanovnika iz manjih sredina u velike gradove dovela je do problema prenapučenosti metropola i sve veće potražnje za stanovima, što je u konačnici rezultiralo velikom potražnjom te visokim cijenama nekretnina. Mnogi stanovnici koji su odlučili napustiti svoj rodni dom u potrazi za poslom i boljim životom zapravo žive u vrlo malim domovima u kojima nije jednostavno organizirati kvalitetan život. No, ovome je problemu dizajner Denis Svirid pristupio na vrlo zanimljiv način.




U ovom malom stanu veličine 20 četvornih metara dizajner je primijenio zanimljiva rješenja kojima je dobio udoban i funkcionalan prostor za život. Zidove je u interijeru obložio drvenim panelima, čime je postigao toplinu planinske kuće u moderno uređenom interijeru.




U dijelu stana s visokim stropovima dodao je još jednu etažu te maksimalno iskoristio vertikalni dio prostora na kojoj su svoje mjesto pronašli spavaća soba, kupaonica i garderoba.


Unatoč skromnoj kvadraturi, vlasnici imaju sve uvjete za udoban život. Rušenjem kuhinjskog zida prostor je otvorio pa je sada društvena zona u kojoj se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevna soba sasvim ugodna za druženje. Dok je ispod stuba koje vode na drugu etažu smjestio kućni ured koji nudi pregršt skladišnog prostora.

Da mali prostori mogu biti itekako funkcionalno iskorišteni, a uz to i vrlo moderno uređeni, potvrđuje ovaj stan od samo 20 četvornih metara.

Izvor: homedit.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 00:42