TRIKOVI ZA MALE STANOVE

Savršeno uređen jednoiposobni stan

 

Pametnih rješenja za život u malom prostoru nikada dosta, a u ovom malom, danas jednoiposobnom stanu, jednom dobrom idejom riješeno je više problema s kojima su inače suočeni svi vlasnici manjih stanova, a to je dobro raspored i dovoljno spremišnog prostora. Stančić na fotografijama veličine je svega 37 četvornih metara, no unatoč maloj kvadraturi uređen je i organiziran poput velikih raskošnih stanova. Naime, u središtu zajedničkog otvorenog tlocrta ima spektakularni i funkcionalni kuhinjski otok sa zlatnim pločicama, koji se osim za kuhanje koristi kao radna površina i stol za blagovanje koji može primiti čak četiri osobe.

No, to nije sve. Ulaz je oslikan raskošnom ružičastom bojom koja ga optička odvaja od ostatka stana. Tu su i ugrađeni ormari koji su dodatno pridonijeli maksimizaciji prostora, dok su zrcalna vrata pomogla da prostor izgleda veći i otvoreniji. Spavaća je soba smještena u kutu sobe i zaklonjena je staklenim vratima koja pružaju privatnost i dovoljno dnevnog svjetla, a mala je kupaonica smještena ispod velikog kreveta za smještaj prijatelja u malom uzdignutom potkrovlju. Dnevni boravak je uređen jednostavno, ali elegantno u skladu s ukupnim uređenjem stana, a opremljen je smeđom sofom i drvenim stolićima, koji nisu zakrčili prostor.

Uređenje studio apartmana ne znači nužno da moramo izbjegavati veče komade namještaja. Kao što ste mogli vidjeti u ovom primjeru, veliki kuhinjski blok otok prekriven mjednim pločicama pomogao je u stvaranju dojma većeg prostora na vrlo elegantan način.

Izvor: fantasticfrank

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:30