PREKRASAN DOM

Savršeno uređeno potkrovlje od 35 kvadrata ispunjeno prirodnim svjetlom

 Alvhem Mäkleri
Malo potkrovlje uređeno je u tipičnom nordijskom stilu s bijelim zidovima, drvenim namještajem i dekorom u prirodnim tonovima

Skandinavci su iznimno dobri u uređenju malih prostora. Njihova lagana estetika s prirodnim materijalima i često sjajna prirodna svjetlost svaki mali dom pretvaraju u prekrasnu svjetlosnu oazu. U Göteborgu, drugom gradu Švedske, nalazi se ovo malo potkrovlje ili studio apartman. Stan od 35 četvornih metara smjestio se na zadnjem katu stambene zgrade i ne samo da je malen već ima i kose stropove koji ograničavaju prostor koji možete koristiti.

image
Alvhem Mäkleri
image
Alvhem Mäkleri
image
Alvhem Mäkleri

Međutim, srećom stan ima prozore s dvije strane koji preplavljuju prostor prirodnim svjetlom. Malo potkrovlje uređeno je u tipičnom nordijskom stilu s bijelim zidovima, isto tako bijelim i drvenim namještajem i dekorom u prirodnim tonovima boja. Rezultat je zapanjujući mali prostor u kojem se svatko čim uđe u njega osjeća kao kod kuće i ne žuri mu se otići.

image
Alvhem Mäkleri

Široki krovni prozor postao je savršeno mjesto za bijeli kauč, a nasuprot tog prostora za sjedenje nalazi se mala kuhinja u obliku slova L sa svijetlosivim ormarićima koji također pomažu da prostor izgleda prostranije nego što jest.

image
Alvhem Mäkleri
image
Alvhem Mäkleri
image
Alvhem Mäkleri
image
Alvhem Mäkleri

Zanimljiv predio za spavanje skriven je iza poluzida. Ovaj moment polovičnog zida savršen je element za podjelu jednosobnog stana na dnevni i spavaći dio. Zahvaljujući ovom postupku spavaći dio je dobio prijeko potrebnu privatnost. Osmi dijela za odmaranje ispod krovnog prozora okrenutog prema jugu smjestio se i mali kućni ured odmah do kreveta. Zahvaljujući ormaru sa zrcalnim vratima prirodna svjetlost je doprla i do onih tamnijih kutova stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:42