Romantičan interijer

Shabby chic bajka u kući podno Sljemena

Zavirili smo u ženstveno uređen dom Kristine Šušković od 120 četvornih metara

Zavirili smo u dom Kristine Šušković i uvjerili se kako najženstveniji stil savršeno funkcionira u životnom prostoru velikom 120 četvornih metara. Pogledajte!

Jedan od popularnijih stilova u uređenju interijera već dugo je shabby chic. Ovaj pomalo ženskast stil, u kojemu dominiraju bijele i pastelne nijanse, posebno je drag svima koji su po karakteru strastveni romantičari, nježne duše koje više od svega žele osmisliti topli dom. U pravom smislu te riječi.
Shabby chic predstavlja potpunu suprotnost današnjem sveprisutnom modernom stilu koji odlikuje minimalizam i izostanak suvišnih detalja. On slavi male i slatke nesavršenosti i duh nekih dragih, prošlih vremena. Glavna karakteristika tog stila jest to što sav namještaj i sitnice moraju izgledati kao da su stari. U potrazi za savršenom shabby chic oazom stigli smo do doma Kristine Šušković koji se nalazi u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni. Kristina, po zanimanju trgovkinja, u ovoj ljupkoj kući živi sa svojom obitelji. Njezina je velika ljubav i strast, kaže, uređenje doma i osmišljavanje raznih aranžmana i dekoracija za sve prigode.

Obožava ručni rad

– Moja priča s aranžiranjem počela je prije nekoliko godina kad sam se odjednom probudila usred noći i rekla suprugu da mi nabavi veliku ploču jer želim napraviti velike jaslice za Božić. Već sam u mislima imala viziju kako će na kraju sve to izgledati. Drugi dan mi je moj dragi suprug donio ploču i tu počinje moja bajka. Na njoj su nastali jezero, mostić i jaslice, sve ručni rad. Reakcije obitelji i prijatelja su bile odlične i moje jaslice, naziva ‘Put u raj’, bile su izložene u crkvi Sv. Franje na Kaptolu – ponosno priča Kristina i dodaje kako u slobodno vrijeme izrađuje i razne vjenčiće za djecu te druge aranžmane za najrazličitije događaje. – U mojoj kućnoj radionici svaki dan nastaju nova djela, uređuje se stari namještaj koji dobiva novo ruho i sve to me čini silno sretnom – kaže Kristina koja je sukladno svojoj kreativnosti uredila i vlastiti dom.

Dominantne boje u ovom domu su nježno roza, bež i bijela, a neki detalji su crni da se razbije dosada

Komoda je odredila sve

A u kući velikoj 120 četvornih metara caruje – shabby chic. U svakom kutku i svakom centimetru.
– Naš životni prostor sastoji se od prizemlja i dva kata. U prizemlju se nalaze dnevni boravak povezan s kuhinjom, mala soba za peglanje i odlaganje stvari te kupaonica. Na prvom su katu smještene otvorena galerija, manja kupaonica i spavaća soba, a na drugom dvije male sobe. Što se tiče opremanja interijera, sve je teklo nekako spontano, ali nit vodilja koja se provlači kroz uređenje cijele kuće jest shabby i country stil koje obožavam – ističe i prisjeća se kako je prva stvar koja je odredila sve bila starinska komoda, nasljedstvo od djeda i bake iz Like.
– Ta je komoda stara više od 100 godina i za mene ima veliku emotivnu vrijednost. Naslijedili smo komode i stolice u alpskom stilu, a ostatak namještaja kupili smo na raznim sajmovima starina te smo ih suprug i ja preuredili. Naša kućica se tako malo-pomalo pretvarala u pravu bajku, na veliko oduševljenje obitelji i prijatelja – priča Kristina.

Drvo za toplinu

Baš kao što i priliči shabby chic domu, boje koje prevladavaju u ovoj kući su nježno roza, bež, ljubičasta i bijela. Neki detalji su crni, i to isključivo zato da se razbiju dosada i monotonija. Od materijala, pak, najviše prevladava pravo drvo od kojega su stepenice, stupovi i grede.
– Super je što smo gotovo sav namještaj u kući već imali pa nismo imali stres odlazaka u velike kupovine. Sitne dekoracije i detalje većinom sam izradila sama, a dio je kupljen u IKEA-i i na buvljacima – nabraja vlasnica i otkriva kako je njezino omiljeno mjesto u kući dnevni boravak jer se tamo nalazi starinski stolac za ljuljanje u kojemu se najčešće odmara nakon napornog dana.
– Toliko je dobar da me opusti u samo nekoliko minuta – kaže Kristina.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:31