Dobra prilika

Šibenska rivijera - najzdravije cijene na obali Jadrana

 

Za razliku od Šibenika, cijene na Šibenskoj rivijeri su ipak više, ali u usporedbi s nekim drugim područjima na obali, i nisu previsoke. Na ovom području najveći promet nekretninama je u Vodicama u kojima se novogradnja može naći za od 1500 do 2000 eura/m².

Trenutna ponuda nekretnina na Šibenskoj rivijeri su apartmanske zgrade i obiteljske kuće - novogradnje koje su puno bolje kvalitete nego prije desetak godina i imaju dosta bogatu opremu.

U Srimi je novogradnja u ponudi od 1600 do 2200 eura/m². Prvi red do mora može biti i viši, tako se u jednoj zgradi koja je u gradnji traži do 3000 eura/m².

Posebna su priča kuće koje se na ovom području dosta traže - dvoetažne dvojne s bazenima i dvorištem. Njihove su cijene oko 180.000 - 250.000 eura.

U Primoštenu nekretnine vrijede kao “suho zlato”, kaže Dina Bulat, jer ih i nema na tržištu. Ako bi se i našao neki stan ili kuća u novogradnji u prodaji, za kvadrat bi se tražilo najmanje 2000 eura. No, dodaje ona, i u takvim okolnostima među hit lokacijama na našoj obali kao što su Hvar i Dubrovnik - Primošten je najjeftiniji na tržištu.

- Općenito Šibenska rivijera ima najzdravije cijene na obali, nisu toliko visoke kao na Dubrovačkom području, Splitu, Zadarskoj rivijeri. Na Šibenskoj rivijeri cijena starogradnje je niža od novogradnja odnosno ne rastu joj cijene znatno - kaže Dina Bulat.

Višu cijenu drži i Murter gdje se cijene kreću u novogradnji od 2200 do 2800 eura/m² te Pirovca 1400 - 1800 eura/m². Pirovac je mjesto koje u zadnje vrijeme ulaže u sebe, a na tržištu ima i nešto novogradnje u ponudi te mu raste popularnost. Mjesta vezana uz Prokljansko jezero, Bilice, Zaton i Raslina imaju niže cijene od ostatka Šibenske rivijere. Cijene zemljišta su oko 50 eura za kvadrat.

Foto: Domus nekretnine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:25