Moje omiljeno mjesto u stanu

Sićušni balkon postao je prava oaza na otvorenom u boho stilu

 _e_l_w_i_
Svoj balkon uredila je u boho ruhu s puno jastuka koje, ističe, mijenja ovisno o raspoloženju

Jedan od popularnijih stilova u uređenju interijera i eksterijera je boho, koji vrhunac popularnosti uvijek iznova doživljava u ljetnim mjesecima. Prozračnost, udobnost, pleteni ukrasi, cvijeće, prirodni materijali kao što su drvo, ručno rađene tkanine, ratan... Sve su to riječi kojima se može opisati ovaj trendi stil uređenja. U posljednje vrijeme razveselili smo se kada smo vidjeli da sve više ljudi diljem svijeta uređuje svoje oaze na otvorenom poput balkona, terasa i dvorišta u boho ruhu.

image
_e_l_w_i_
image
_e_l_w_i_

Opuštanje

Blogerica Ella Harowicz iz Poljske svoj je mali balkon uredila upravo u ovom popularnom stilu. Elle je s nama podijelila da je upravo balkon njezino omiljeno mjesto u stanu na kojem gušta kad god stigne i može. Ondje se odmara, čita, ispija kavu ili osvježavajuće piće... Ukratko, gušta. Njezin balkon jako je mali, 110 x 200 centimetara, i to samo površine za uživanje na balkonu. No, unatoč nedostatku prostora, Elle nije odustala od ideje da balkon pretvori u najljepše moguće mjesto za maksimalno opuštanje, dekorirano baš po njezinom guštu i željama.

Ella je, kaže, zaljubljena u uređenje interijera i to joj je velika strast. Svoj balkon uredila je u boho ruhu s puno jastuka koje, ističe, mijenja ovisno o raspoloženju. Tu su i prozračne zavjese koje daju balkonu dozu ljetne romantike, kao i cvijeće koje je točka na i cjelokupnom izgledu balkona, a puno svjetla čini ga tako primamljivim mjestom za boravak, bilo ujutro ili navečer.

image
_e_l_w_i_
image
_e_l_w_i_

Jednostavna paleta

Na Elleinom balkonu pažnju nam je privukla i trska koja ima dvostruku ulogu - štiti od sunca, ali je i odličan dekorativni, dizajnerski element. Tu su i ogledala, jako efektna, napravljena od istog materijala te cvijeće u visećim teglama. Ella kaže kako je uređenje balkona nije koštalo puno jer je uštedjela gdje je mogla. Tako, primjerice, nije kupovala vanjsku garnituru za sjedenje, nego je velike jastuke postavila na jednostavnu paletu i na taj način stvorila impresivnu balkonsku garnituru. Ovisno o raspoloženju, ponekad takav kauč zamijeni s udobnom ljuljačkom. Poljsku blogericu Ellu možete pratiti na njezinu Instagram profilu: _e_l_w_i_. 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:53