Dom mladog para iz Zagreba

Simpatičan stan za vesela druženja

 

Pronalazak idealnog mjesta za život u kojem ćete stvoriti dom onako kako ga vi zamišljate, nije lagan posao. Ponekad, ali vrlo rijetko, imate sreće pa odmah naiđete na ono što vam odgovara, ali ponekad prođu godine dok ne nađete stan kakav želite. Upravo tako bilo je mladom paru iz Zagreba koji je gotovo dvije godine obilazio stanove raznih veličina, na raznim lokacijama, da bi pronašli traženo. Od početka su si zadali dva cilja: odgovarajuća lokacija i raspored stana koji će odgovarati društvenom životu kakav vode.

– Dugo smo obilazili stanove. Uvijek je postojalo nešto što nam nije odgovaralo. No, čim smo ušli u ovaj stan, znali smo da je to to. Oduševio nas je raspored jer su dnevni boravak i blagovaonica dovoljno veliki da prime naše društvo, a intimni dio sa spavaćom sobom je odvojen – priča vlasnik. U 60 kvadrata smještene su sve njihove potrebe i želje. Raspored je takav da se ulazi u manji hodnik u kojem se nalazi ugradbeni ormar. S desne strane ulazi se u dnevnu, a s lijeve u intimnu zonu. Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica čine jedinstvenu cjelinu i imaju izlaz na balkon.

WC je postao vešeraj

– Djevojka i ja volimo kuhati tako da nam je bilo važno da u kuhinji ima dovoljno prostora, a kako volimo društvo, dobro je da je dnevna soba spojena jer smo cijelo vrijeme svi na okupu – objašnjava simpatičan vlasnik. U drugom dijelu stana su dvije spavaće sobe, kupaonica i vešeraj. – S obzirom na to da nam se raspored svidio, nismo imali potrebe za građevinskim radovima.

Jedino što smo pomijenili jest prostorija u kojoj je bio zahod za goste. Zaključili smo da nam nije potreban pa smo napravili vešeraj – kaže vlasnik. U uređenju interijera pomogla im je prijateljica koja radi u In Centru. Vlasnici su načelno znali što žele. Otišli su u nekoliko dućana i fotografirali ono što im se sviđa da bi njihova prijateljica znala na kojem bi tragu trebala biti.

S potpisom Karea

– Bijela boja je baza i ona dominira, a ostatak namještaja je tu da razbije monotoniju. Odlučili smo se za bijelu kuhinju i otok, zidovi u kuhinji i blagovaonici su također bijeli, dok je na jednom zidu tapeta – kaže vlasnik i dodaje da je zidna tapeta kvalitetna pa ako je žele skinuti, ne moraju strugati sa zida, nego je samo odlijepiti, a osim toga, može se spremiti i još jednom koristiti. Gotovo sav namještaj u stanu je brenda Kare.

Od kuhinje i otoka, preko stropnih lampi, stola, stolaca, ogledala, komodice u hodniku… – Kutna garnitura je boje masline i stigla je iz Italije. Osim Karea, imamo neke detalje i sitnice iz Ikee, Yiska, Emmezete. Kroz gotovo cijeli interijer prožete su fotografije vlasnika. Tri njegove fotografije nalaze se na ugradbenom ormaru u spavaćoj sobi, a jedna je pretvorena u fotografije u staklu umjesto pločica u kuhinji – ponosno kaže djevojka vlasnika.

Kad to vrijeme dopušta, ovaj mladi par voli se opuštati na balkonu koji, iako malen, izgleda prelijepo. – Pogled nam puca na Sljeme i nogometni stadion u Maksimiru tako da je navečer pogled predivan. Stol i klupicu smo sami napravili, a kako volimo voće i povrće kojem znamo porijeklo, posadili smo mnogo začinskog bilja – kaže vlasnik. Osim interijera, bila im je važna lokacija pa iako od centra udaljeni samo 20 minuta hoda, dovoljno su daleko da ne čuju gradsku buku, pogotovo u spavaćoj sobi koja je okrenuta prema mirnijem dijelu koji ne gleda prema cesti.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 12:48