STAN OD 55 KVADRATA

Skandinavski dom u kojem boje vode glavnu riječ

Svi smo se navikli skandinavske interijere u crnoj, sivoj i bijeloj boji s prirodnim i rustikalnim detaljima koji pokazuju kako živjeti minimalistički u lijepim i prozračnim domovima. No, stan koji vam danas želimo pokazati nije jedan od tih. U njemu vladaju nježne pastelne boje i grafičke pločice. Riječ je o stanu poljske dizajnerice Izabele Olszewske veličine 55 četvornih metara u Varšavi uređenom u skandinavskom stilu. Prostor se sastoji od ulaznog hodnika koji vodi u kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom, odvojenom spavaćom sobom i kupaonicom.

Kuhinja u ovom domu privlači najviše pozornost pastelnim bojama i grafičkim pločicama. Kuhinjski ormari svijetloplave boje i tirkizni hladnjak u kontrastu su s drvenom radnom plohom i policama. Tu je i jednostavan drveni stol s neusklađenim stolicama, a kuhinju čini živahnom i toplom. No, ono što ovu kuhinju čini iznimnom su upravo crno-bijele zidne pločice koje unose modernu atmosferu i ističu blijedoplavi namještaj.

Odmah do blagovaonice nalazi se dnevni boravak u plavoj, sivoj i bijeloj boji, dok staklena vrata skrivaju ulaz u spavaću sobu u kojoj je krevet smješten na bijelim drvenim paletama. Spavaća soba je također kombinacija bijele i plave, a središnja točka prostorije je osvijetljeno uzglavlje, koje je kao i krevet Izabela sama osmislila, dok je ugrađeni ormar skriven iza rustikalnih vrata. Dosljedno uređen stan ima i kupaonicu besprijekorno uređenu. Mozaik pločice na podu i bijele na zidovima te kada jednostavnog oblika izgledaju senzacionalno.

Foto: Joanna Korczynska

Izvor: desiretoinspire

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:47