Cool mjesto

Skriveni atelje u centru Zagreba: Savršen spoj umjetnosti i suvremenog dizajna

 Josip Konta
Prostor vrvi različitim umjetničkim djelim i detaljima, a sastoji se od slikarskog dijela te kiparske radionice

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar i slikar Josip Konte prošlog je tjedna otkrio javnosti svoj skriveni atelje u samom centru Zagreba, na adresi Dalmatinska ulica 7. Riječ je o preuređenom industrijskom prostoru starom više od sto godina, koji okuplja zaljubljenike u umjetnost, dizajn i kreativnost. Sam prostor vrvi od raznih umjetničkih djela, kao i detalja, a sastoji se od slikarskog dijela te kiparske radionice.

image
Josip Konta

Preuređeni industrijski prostor sagrađen prije više od sto godina uređenjem podsjeća na njujorške loftove, popularne zbog količine svjetlosti koja dopire u unutrašnjost

image

Zidovi i stropovi izrađeni su od opeke, a ističe se i rasvjeta. Originalne skulpture na postoljima pridonose autentičnosti

Josip Konta

Moderno uređen u industrijskom stilu, podsjeća na njujorške loftove, popularne zbog visokih stropova i količine svjetlosti koja dopire u unutrašnjost istih. Zidovi i stropovi izrađeni su od opeke, koja unosi dozu topline u prostor, a posebno se ističe i rasvjeta koja pomaže u tome da se dodatno osvijetli svaki kutak prostorije. Ipak, ono što ovaj atelje čini drugačijim su slike i postolja na kojima su smještene originalne skulpture koje ga čine autentičnim.

image
Josip Konta

Talentirani akademski umjetnik svoj atelje voli nazivati "umjetničkim univerzumom" odvojenim od vanjskog svijeta, a posjetiteljima omogućava da iz prve ruke dožive kako nastaju njegova umjetnička djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:26