Slastičarnica i kavana Grand Marnier

Nova slastičarnica u kojoj su svi sladoledi i kolači izvorni domaći proizvod
Profil
Adresa:
Trakošćanskoj 41a, Zagreb
Radno vrijeme:
8-22 svaki dan u tjednu
Cijene:
snickers kocke 16 kn, cheesecake 15kn, svježe cijeđeni sok od naranče 15kn, sladoled-kugla 8 kn

Na mjestu gdje je nekad bila pizzeria Dream Team, u Trakošćanskoj 41a blizu Doma sportova i trešnjevačkog placa, ovaj se tjedan otvorila slastičarnica i kavana Grand Marnier. Prostor je uredio Antoni Krolo koji je za slastičarnicu osmislio dizajn u koji će se najbolje uklopiti vitrina kupljena u Italiji. Prostor se sastoji od zatvorene grijane terase na kojoj može sjediti i do 30 ljudi, a staklom je odvojena od slastičarnice u kojoj ima prostora za još desetak gostiju.

Pušenje je dopušteno samo na terasi. Udisanje dima u unutrašnjosti, smatraju zaposlenici, smanjilo bi uživanje u okusu slastica. Kolači, sladoledi i grickalice ručno su rađeni u kuhinji prema receptima vlasnice Ljiljane Tuđen. – Kuhamo isključivo na prirodnom ulju s biljnim sastojcima, a ja sam osmislila gotovo sve recepte za kolače – rekla nam je Ljiljana. Tri kuharice i pripravnica svako jutro u vitrinu nose kolače koje su pripremile, a proizvodi te slastičarnice nude se u nekoliko hotela i restorana u Zagrebu.

U slastičarnici nude snickers kocke po cijeni od 16 kuna te originalnu tortu od sira, poznatu kao cheesecake, za 15 kuna. Serviraju i organsku fairtrade kavu koja je ručno ubrana. U ponudi imaju i svježe cijeđeni sok od naranče, koji pripremaju tek kada ga gost naruči kako bi sačuvali svježinu. Cijena za 250 ml je 15 kuna. Vlasnica je uvjerena da će posjetitelji prepoznati kvalitetu kolača, ali i da će u slastičarnicu često dolaziti i na jutarnju kavu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:47