sanjiv prostor za život

Slatki stan dvije prijateljice

Dvije vedre djevojke dijele dom na fotografijama, koji se nalazi u Utrechtu u Nizozemskoj i prostire na samo 40 četvornih metara. Smješten u središtu grada, uređen je jednostavno i ženstveno te odražava osobnosti djevojaka koje u njemu žive. Maksimalno iskorišten, a opet pročišćen kako bi bio ugodan, ovaj bijeli dom doima se puno većim nego što zaista jest.









U stan se ulazi kroz trgovinu u prizemlju, a do drugog kata na kojem se nalazi kuhinja, koju dijele s vlasnicima, vode uske i strme stepenice.



Stepenice dalje vode do razine sa sobom jedne djevojke i kupaonicom, a još jedan niz stepenica vodi od sobe druge djevojke, u kojoj je krevet smješten na galeriji blizu samog stropa.











Uzak prostor stepeništa predstavljao je problem prilikom useljenja pa je bilo potrebno sav namještaj u potpunosti rastaviti, a potom ponovno sastaviti u sobama. Pojedini drveni komadi namještaja poput stola i otvorene police jedna od djevojaka izradila je sa svojim ocem po mjeri kako bi prostor ostao nezakrčen i prohodan.

Slatki životni prostor ovih cimerica uređen je mješavinom novih i vintage komada, a svaka soba ima mali dnevni boravak, stol za druženje, police za odlaganje stvari i krevet. Sanjiv studentski dom!

Izvor: Apartment Therapy
Foto: Morgan Schemel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:26