Soleta zeroEnergy

Jedna od najboljih samoodrživih kuća na tržištu

Soleta zeroEnergy je samoodrživa kuća koju je dizajnirala rumunjska zaklada FIST (Foundation for Inventics and Sustainable Technologies). Kuća se može pohvaliti pametnim sustavom koji kombinira one obnovljive izvore energije koji su dostupni na području na koje se montira.

Najčešće je riječ o solarnoj, geotermalnoj i energiji vjetra. Soleta kuće su izrađene od prirodnih, lokalno dostupnih materijala, s izuzetkom poliuretanske toplinske izolacije i gipsanih ploča koje su postavljene za zidove u interijeru. Napravljena 97 posto od materijala koji se mogu reciklirati, ova je kuća jedna od najboljih samoodrživih kuća na tržištu.

U njoj se isprepleću udobnost, funkcionalnost i dizajn pa je prikladna kao obiteljska kuća ili kao vikendica. Vrlo lako se može prilagoditi i nekoj drugoj namjeni osim stanovanja, na primjer za dječji vrtić, urede ili male sportske dvorane. Interijer od 48 četvornih metara, od kojih devet kvadrata čini dio za spvanje, i eksterijer od 22 kvadrata čine jedinstvenu funkcionalnu cjelinu.

Kuća nema tipičan krov, nego je zaobljena, čime se povećava energetska održivost i izbjegavaju klasični zidovi. Prednji dio je gotovo sasvim u staklu kako bi kuća dobivala prirodnu svjetlost i toplinu. Kuća dolazi s ugrađenim kaminom, prostorom za skupljanje i filterima za pročišćavanje kišnice, a nekim dijelovima može se upravljati smartphoneom. Prema željama kupaca, također može imati dodatne sadržaje kao što su bazen, staklenik, sauna, garaža ili terasa. Zanimljivo je da se Soleta može naručiti online, i to u četiri veličine, a dostavlja se bilo gdje na svijetu!

Kontakt: 004 0723 300 301 ili e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 01:29