STAN OD 85 KVADRATA

Spakirali su kofere i otišli na jug: pogledajte novi dom jedne sretne male obitelji

Jeste li kad pomišljali da spakirate nekoliko kofera i definitivno preselite u novi grad u kojem su jezik, kultura i krajolik posve drugačiji od vašega?

Upravo to napravili su Tami i Gleb, mladi par iz Moskve, kad su se tijekom jednog odmora prije četiri godine zaljubili u Barcelonu i tamošnju klimu, ljude i obližnje planine. Nisu potrošili puno vremena na potragu za svojim novim domom. – Pogledali smo nekih deset stanova prije nego što smo naišli na ovaj, u četvrti Sarria, vrlo pogodnoj za obiteljski život - kaže Tami. – Stan je izgledao ružno, s dekorima iz pravih 60-ih, ali bio je pun svjetla i potencijala da u njemu promijenimo sve prema svom ukusu. A jako nam se svidio ovaj visoki strop - kaže Tami. U samo pet mjeseci – i uz profesionalnu pomoć prijatelja Abela Pereza koji je dizajner interijera – stvorili su prostor na koji su sada ponosni.




Stan broji 85 četvornih metara, ima dvije sobe, dvije kupaonice, jednu prostoriju koja se koristi kao ured ili studio, te dnevni boravak otvorenog tipa. I naravno, kuhinju. – Najveći izazov bio je stvoriti različite prostore unutar ograničene kvadrature, a da se prostor i dalje doima otvorenim i svijetlim – kaže Tami. Posebno je sretna što im je pri ruci bio prijatelj dizajner – on se, kaže, sjetio stvari koje njoj i suprugu ne bi nikada pale na pamet.



Svoj stil Tami opisuje kao nordijski s toplim akcentima. Inspiraciju pronalazi u idejama svog prijatelja Abela Pereza. Najdraži element u stanu joj je bijeli strop u dnevnom boravku, a najlošijim je ocijenila raniju zvučnu izolaciju između spavaće i dnevnog boravka. – Sad je i to riješeno – kaže domaćica.




Zidovi male sobe koja služi kao garderoba su transparentni (Abelova ideja!) i omogućuju svjetlu da nesmetano dopire iz spavaće sobe.



Tami i Gleb prije dvije godine su postali roditelji malene Mije, koja sad ima dvije godine.



Foto: Sandra Regalado

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 21:08