Cool mjesto

Span

Eksplozija piksela u uredskom prostoru
Profil
Ime:
ured tvrtke Span
Lokacija:
Zagreb
Projekt:
Agencija Brigada, Damjan Geber (kreativni direktor), Marina Brlečić (arhitektica), Lorenzo Cetina, Ivica Vršić, Ivan Erkić (dizajneri)

Društvo iz Brigade ovaj nam je mjesec poslalo još jedan sjajan interijer koji nosi njihov potpis. Riječ je o uredima tvrtke SPAN koja se bavi pružanjem profesionalnih usluga projektiranja i gradnje informacijskih sustava. Glavni zadatak arhitekata i dizajnera iz Brigade bio je preuređenje njihovih ureda, što u prvoj fazi obuhvaća dio kata sa sanitarnim čvorom i prizemlje s prijemnim dijelom. – Prizemlje obuhvaća oko 300 četvornih metara i prije preuređenja imalo je drukčiju namjenu. Skidanjem svih postojećih obloga, pregrada i spuštenog stropa ostvaren je open space s maksimalnom visinom, a sve instalacije, kao i betonski nosivi elementi, ostali su vidljivi. Linije ovješene rasvjete i rešetkastih pregrada naglašavaju izduženost prizemlja i dijele ga u tri zone – objašnjavaju iz Brigade i dodaju da rešetkasta pregrada fizički odvaja, ali vizualno povezuje zone u prostoru i preuzima na sebe police, ormariće i strujne kanalice.

Na taj način funkcionira kao otvorena pregrada i polica koja se neprestano može izmjenjivati jer se ormarići po potrebi i broju zaposlenika mogu dodavati, oduzimati i premještati i time više otvarati ili zatvarati vizualni prostor između timova. – Rešetka je namijenjena i za postavljanje ekrana na nju, a modularni način spajanja šipki omogućava da se osnovni raster može nadograđivati, skraćivati, mogu se dodati novi prolazi, zatvoriti postojeći i slično – dodaju arhitekti i dizajneri.

Cilj je, otkrivaju, osim formiranja funkcionalnog radnog prostora bio njihovu visokotehnološku djelatnost spojiti s prirodnim i ekonomičnim materijalima. Tako i police i podovi asociraju na piksele i hardverske komponente računala, dok se u njihovoj izadi koristio beton, čelik i jelovo drvo, uz osnovne boje – crvenu, žutu i tzv. SPAN-plavu. Inače, Brigada je poznata agencija za projektiranje i optimizaciju prodajnog mjesta, produkt-dizajn i arhitekturu.

Za sebe kažu da pri kreiranju uspješnih prostora pokrivaju sve aspekte arhitekture i dizajna interijera koristeći poznavanje psihologije brandinga i kupaca u multidisciplinarnom pristupu utemeljenom na temeljitim istraživanjima. – Potpun i uspješan prostor mora izgledati dobro, ostvariti ciljeve klijenta, odražavati identitet vlasnika, ali prije svega pružiti odgovarajući jedinstven osjećaj – zaključuju u Brigadi.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 07:56