Udoban i elegantan

Spektakularan interijer u bijeloj boji: Mala bijela moderna garsonijera od 46 kvadrata

 ROOMBLE/
Kako urediti prostor s minimalno namještaja te pritom stvoriti spektakularan interijer u bijeloj boji, doznajte u ovom članku

Stvaranje ugodnog okruženja za život u malom prostoru nije lagan zadatak, ali je moguć. Vlasnica stana iz današnje priče zatražila je pomoć od dizajnerice interijera Natalije Liventsove, a rezultat je udoban i elegantan interijer u svijetlim bojama. Glavna želja klijentice bila je svijetlo i otvoreno okruženje. Klijentica je mlada žena koja voli književnost i prati modu pa je u stanu trebalo stvoriti spavaću sobu, dnevni boravak i kuhinju, te mjesto za pohranu stvari i knjiga.

image
ROOMBLE/
image
ROOMBLE/
image
ROOMBLE/

Kako bi zadovoljila sve želje klijentice, dizajnerica je odlučila stan pretvori u garsonijeru, a unutrašnjost urediti u minimalističkom stilu, idealnom za dizajn malih prostora. Dnevni boravak i područje spavanja spojeni su u jednu prostoriju s udobnom sofom koja je ujedno i krevet za spavanje. Kako bi se maksimalno iskoristila jednostavna geometrija prostorije i odvojio radni prostor, zid iza stola je malo pomaknut te je postavljena dodatna rasvjeta. Bijela boja se pokazala kao idealna opcija za ovaj studio apartman, jer odražava maksimalnu količinu svjetlosti i prostor izgleda vizualno veći.

image
ROOMBLE/
image
ROOMBLE/

U izvornom je tlocrtu stana bio organiziran oko zida od jedan metra, a novi je prostor dobio još jedan zid od 2,5 metra, koji je postavljen ispred izvornog zida kako bi se dobile niše i ormari za smještaj odjeće i hladnjaka.

image
ROOMBLE/
image
ROOMBLE/
image
ROOMBLE/

Kuhinjski je prostor također iskorišten do maksimuma. Umjesto klasične radne plohe, dizajnerica je odabrala šank koji je značajno spasio prostor.

image
ROOMBLE/

Stvaranje neutralnog, svijetlog interijera najbolje je rješenje za ljude čiji se ukusi i sklonosti mijenjaju istim tempom kao i moderni svijet, baš kao u ovom malom domu od 46 četvornih metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:30