IZNIMAN PROSTOR

Spektakularno dizajnirano potkrovlje veličine 36 kvadrata

Mirni kutak mladog odvjetnika koji odiše karakterom

Dobrodošli u suvremeno uređen prostor u potkrovlju veličine 36 četvornih metara koje odiše osobnošću vasnika. Investitor, mladi odvjetnik, odlučio je prazno potkrovlje kuće u nizu izgrađene 70.-ih godina u Sopotu u Poljskoj, obnoviti kako bi ga koristio kao glavnu spavaću sobu, mirno mjesto za opuštanje i rad prema potrebi.

Pozivamo u virtualnu šetnju ovim iznimno uređenim potkrovljem.

Studio Raca Architekci prvo su izmijenili geometriju krova kako bi stvorili više prostora unutar nove spavaće sobe. Ugodni su ambijent postigli prekrivanjem stropova i poda daskama nauljenog drva, dok jednostavan, moderan namještaj u crnoj i sivoj boji upotpunjuje interijer potkrovlja čineći ga upečatljivim.

"Bilo je nemoguće dizajnirati veliku garderobu zbog geometrije krova, stoga smo odlučili izgraditi ormar na stražnjem zidu, nasuprot ulaza. Tamnosiva lakirana vrata stvaraju dobar kontrast s drvetom i odražavaju prostor", rekli su dizajneri.

Kod prozora je postavljen kut za čitanje, moderna stolica s potpisom dizajnira Hans J. Wegnera i minimalistička podna svjetiljka Zuiver.

Radni prostor ima jednostavan crni stol i stolicu, a modularni kauč u kutu vlasnik koristi kao udobno mjesto za gledanje filmova na računalu.

Izvor: raca-architekci

Foto: FOTOMOHITO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 03:12