COOL MJESTO

Splitski hotel za digitalne nomade i mobilne radnike: život, rad na daljinu i putovanje

 Marvie Hotel
Svojim gostima dali su na raspolaganje zaseban coworking prostor, brzi internet od 200 Mbps te projektor s platnom i flipchart pločom

Marvie Hotel & Health prvi je zdravstveni hotel na području Dalmacije, ukupne površine 9400 četvornih metara, sa 76 smještajnih jedinica, među kojima su i dva apartmana. Sagrađen je 2017. godine i smješten u jednoj od najugodnijih splitskih četvrti - Firulama, na manje od 200 metara od mora. Najuzbudljiviji dio hotela je krovna terasa s vanjskim bazenom i panoramskim pogledom na otoke i grad. No, ono što nas je dovelo k njima ovaj put zanimljiva je ponuda za digitalne nomade i mobilne radnike te uvođenje sjajnog coworking prostora.

image
Marvie Hotel

Mobilna radna snaga

- Hotel Marvie s entuzijazmom prihvaća najsuvremenije trendove, vjerujući da globalni svijet bez granica na jednome mjestu može pomiriti život, rad na daljinu i putovanje. Stoga smo pažljivo prilagodili dio svojih usluga i kapaciteta potrebama rastuće internacionalne zajednice mobilne radne snage, odnosno online radnika koji se prepoznaju i u sve prisutnijoj kovanici digitalni nomadi - kaže direktorica hotela Diana Rubić i dodaje kako su uveli popust za dugoročni boravak, od 28 dana i dulje, od čak 50 posto tijekom cijele godine.

image
Marvie Hotel

Krovna terasa s vanjskim bazenom i panoramskim pogledom na grad i otoke jedan je od glavnih aduta

image
Marvie Hotel

- Kao jedan od hubova digitalnih nomada u Splitu, od sada svojim gostima stavljamo na raspolaganje i zaseban coworking prostor s ergonomskim stolicama, iznimno brzim internetom od 200 Mbps, projektorom s platnom i flipchart pločom. Osim za goste hotela, naš coworking prostor otvoren je i za sve digitalne nomade koji borave u gradu, a koji nisu naši gosti - priča nam gospođa Rubić. Uz ove hvalevrijedne usluge, doznajemo kako je Marvie i ekološki hotel. - Tako je, zagovaramo tri načela: reduce - reuse - recycle, što znači da je sav potrošni materijal za goste, kao što su papir, toaletni papir, dispenzeri i slično, ekološki i bez plastike. Uz to, kućni ljubimci su dobrodošli - ističe Rubić, a da je riječ o hotelu koji zaista prati sve novosti, potvrđuje i činjenica da su krajem prošlog tjedna u suradnji s Electrocoinom, našim najbrže rastućim financijskotehnološkim startupom, odlučili uvesti mogućnost plaćanja kriptovalutama.

image
Marvie Hotel

Za potrebe interijera korišteno je više vrsta materijala, od modernih, kao što su staklo i trespa, do tradicionalnih, poput drva i kamena

image
Marvie Hotel

- Osim što s kriptovalutama od sada možete rezervirati i platiti hotelski smještaj u Splitu, uz pomoć elektroničkog platnog servisa za procesiranje kriptovaluta PayCek, u marviehotel ovom suvremenom metodom plaćanja možete platiti i kavu, ručak te wellness usluge, neovisno o tome jeste li gost hotela - kaže direktorica hotela. Kako su u žarištu našeg interesa uvijek arhitektura i dizajn interijera, pitamo Dianu Rubić tko je radio projekt uređenja hotela i što su njie htjeli postići.

image
Marvie Hotel
image
Marvie Hotel

Različiti pravci i detalji

- Projekt potpisuje tvrtka Atelier Šverko i Šverko iz Splita, a glavni izvođač je tromont. S obzirom na iznimno kratak rok, od samo sedam, osam mjeseci, koji je bio predviđen za gradnju hotela/lječilišta i uređenje interijera, cijeli proces bio je iznimno stresan.

image
Marvie Hotel
image
Marvie Hotel

Izmjene i dopune projektne dokumentacije rađene su u hodu, oprema se naručivala usporedo, stoga je pravo zadovoljstvo što je konačni rezultat u potpunosti u skladu s ishodišnom idejom - prisjeća se Rubić i dodaje kako je njihova želja bila destinaciju okupanu suncem i morem, odnosno Zentu, Split i Mediteran, predstaviti sintezom jednostavnosti i luksuza.

image
Marvie Hotel

Svaki prostor ima zasebnu temu i podtemu, a želja je svim korisnicima i gostima prenijeti pozitivne vibracije

- Za potrebe interijera korišteno je više vrsta materijala, od modernih, kao što su staklo i trespa, do onih tradicionalnih, poput drva i kamena. Namještaj potpisuje Ancona grupa iz Đakova. Stil bismo opisali kao suvremen, koji u današnje vrijeme podrazumijeva kombinaciju različitih pravaca i detalja. Svakom prostoru posvećena je jednaka pažnja, tako da je teško nešto izdvojiti. Doživljaj prostora je slojevit. Svaki prostor ima zasebnu temu i podtemu. Želja nam je da korisnici ponesu pozitivne dojmove - netko panoramski pogled na arhipelag s krovnog bazena ili iz sobe s velikom staklenom stijenom, a netko dobar osjećaj iz zdravog restorana ili Renevie wellness zone - zaključila je Diana Rubić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:30