Spoj drva i bjeline

Pogledajte kako je mladi par uredio svoj prvi dom od 34 kvadrata!
Profil
Vlasnici:
bračni par
Interijer:
Studio Oink
Info:
stan od 34 kvadrata

Mladi bračni par zaljubio se na prvi pogled u dvosoban stan u jednom od poželjnijih naselja u Wiesbadenu, glavnom gradu njemačke pokrajine Hessen. Što se tiče uređenja njihova prvog zajedničkog doma, rasprave nije bilo. Budući da oboje strastveno vole skandinavski dizajn, nikakav drugi stil nije dolazio u obzir. Svjetlost, neutralne boje, a opet dinamičan interijer upotpunjen dragim sitnicama, to je bila njihova formula za uspješno uređenje stana skromne površine od 34 četvorna metra. – Prvo je valjalo maknuti sloj PVC-a u cijelom stanu i osloboditi izvorne podne ploče.

Glavni zahtjev klijenata bio je da im kuhinja bude svijetla i čista pa smo im predložili da bude u neutralnim nijansama, baš kao i zidovi. Na pod smo stavili svijetli parket. Inače, bjelina se savršeno nadopunjuje sa svijetlim parketom i prostor vizualno povećava, pa su te dvije kombinacije idealan spoj za male stanove – objašnjavaju arhitekti iz Studija Oink, zaduženi za projekt stana.

Dodaju da je kuhinja, naravno, rađena po mjeri, što je neizbježno u malim stanovima. – Kako ne bismo zagušili prostor, dali smo izraditi prostrane kuhinjske ormariće i ladice po mjeri, čime smo izbjegli postavljanje gornjih kuhinjskih elemanata. To je omogućilo kuhinji da “prodiše”. U nastavku kuhinje je i mini blagovaonica koja se nastavlja na dnevni boravak, koji je ujedno i radni kutak.

Ono što nam se posebno svidjelo jest hodnik u kojem je veliki ugradni ormar, odličan trik za male stanove, ali i one veće. – Ugradni ormar je vjerojatno najbolji interijerski izum. Idealno rješava problem smještanja različitih predmeta koji vizualno smetaju i zagušuju prostor. Svima koji žive u malim stanovima preporučujem što više ugradnih ormara – ističu arhitekti i napominju da su najviše pozornosti posvetili spavaćoj sobi.

Nakon konzultacija i razgovora s klijentima, odlučili su od spavaće sobe napraviti smirujuću oazu koja će istodobno biti i najfunkcionalnija prostorija u stanu. – Podignuli smo krevet da bude bliže prozoru, a prostor ispod kreveta iskoristili za podne ormare. Zavjese od lana prostoriji daju prozračnost, a drvo, kao osnovni materijal, čini je toplom – kažu arhitekti.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:46