SAVRŠENA HARMONIJA

Spoj prirodnih materijala i elegancije u stanu za mladi bračni par iz Solina

 Privatna arhiva
Jedna od najupečatljivijih značajki ovog stana je otvoren koncept koji stvara fluidni prostor

U samom srcu Solina, malog gradića bogatog poviješću i kulturom, smjestio se stan koji istovremeno odiše elegancijom i harmonijom s prirodom. Ovaj prekrasni dom je plod rada prestižnog dizajnerskog studija "M1st Design," predvođenog dizajnerom interijera Matejem Kuševićem. Stan je dom mladog bračnog para koji dijeli strast prema modernom dizajnu i prirodnom okruženju.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Jedna od najupečatljivijih značajki ovog stana je otvoren koncept koji objedinjuje prostranu kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu u jedinstveni, fluidni prostor. Takav pristup stvaranju interijera pruža osjećaj prostranosti i slobode te omogućuje da svjetlost obasja svaki kutak.

Uzorak prirodnih materijala proteže se kroz cijeli stan. Dekor oraha, bijeli mramor s crnim žilama te podne obloge od prirodnog hrasta i velikih bež pločica stvaraju topao i elegantan ambijent. Svi zidovi su u bijeloj boji i obogaćeni su štukaturama koje dodaju notu luksuza i tradicije. Kao vrhunac, u blagovaonici se ističe okruglo ogledalo unutar štukature, stvarajući nešto poput umjetničkog djela.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Blagovaonica je prostor koji se najviše ističe. Okrugli stol s mramornom pločom u tamno smeđem dekoru okružen je stolicama i bazom stola s izgledom drveta oraha. Ovaj komad namještaja kombinira prirodnu toplinu i suvremeni dizajn. Svjetlo koje prodire kroz prozorske zavjese od stropa do poda u bijeloj prozirnoj boji s bež detaljima stvara ugodu u prostoru.

Kuhinja je dobar primjer funkcionalnosti i stila. Otok od bijelog mramora dominira prostorom, a iznad njega se proteže metalna konstrukcija u koju je integrirano osvjetljenje i zelenilo, dodajući svježinu i prirodni dodir.

Dnevni boravak poziva na opuštanje s velikom bež kutnom garniturom i prostranim, svijetlim čupavim tepihom. Mramorni stolić u središtu prostora odražava eleganciju koja se širi kroz cijeli stan. Drveni dekor i mramor dominiraju zidom na kojem se nalazi plinski kamin i iznad njega televizor, stvarajući topao i suvremeni luksuz. Drugi zid dnevnog boravka rezerviran je za niše koje su predviđene za dekoracije i bilje. Ove niše dodatno su istaknute ugrađenom rasvjetom.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Ovaj stan odražava dizajn i besprijekoran izričaj "M1st Design." Spoj modernog uređenja i prirodnih elemenata stvara iznimno privlačan i ugodan ambijent koji mami da u njemu provedete više vremena. Ovo je mjesto gdje se elegancija i funkcionalnost stapaju u savršenoj harmoniji, pružajući pravi užitak za stanovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:08