Lusteri Slamp

Spoj tradicionalnog i modernog u rustikalnom ambijentu

Lusteri Slamp od sada krase i poznate Chianti vinarije u životopisnoj Toskani.

Da je spoj tradicionalnog i modernog u dizajnu više nego poželjan dokazuju ovi primjeri dvije poznate vinarije u regiji Chianti. Poznati talijanski podrumi vina Felsina Cantina i Relais & Châteaux Borgo San Felice dobili su nove dekorativne lustere koje potpisuje talijanski proizvođač rasvjete Slamp.

Felsina Cantina u Sieni dobila je tri svjetlosne skuplture La Traviata koje je za Slamp dizajnirao Robert Wilson. Ovi neobični lusteri postavljeni su iznad hrastovih bačvi na stropu podruma u kojem se čuvaju najskuplja vina.

Igra svjetlosti lustera La Traviata čini atmosferu neobičnom i zanimljivom.

Lusteri nedavno preminule arhitektice Zahe Hadid krase Chianti vinariju Châteaux Borgo San Felice. Riječ je o lusterima Aria Transparent koji su unijeli potpuno novu dimenziju u tradicionalno uređen prostor vinarije.

Sa svojim impozantnim dimenzijama Aria Transparent lusteri posebno dolazi do izražaja kada su postavljeni u grupi na različitim visinama.

Ova intervencija u Chianti vinarijama dokazuje kako se kombinacijom modernog i tradicionalnog stila može dobiti vrlo efektan rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:44