COOL MJESTO

Sportski centar, kvartovski kafić koji uistinu obara s nogu

Prostor pun udobnih kauča namijenjen druženju nakon sportskih aktivnosti. Uređen je moderno, prozračno, ugodno i definitivno je prostor u kojem se svaki gost osjeća opušteno uz svoju kavu i novine

U zagrebačkoj Dubravi nedavno je otvoren zanimljivo uređen kafić. Daleko je to od uobičajenog poimanja kvartovskih kafića kao prostora koji nisu maštovito uređeni, niti to trebaju biti jer služe samo kao mjesto na kojem se ujutro brzinski popije kava.

Novi prostor, nazvan Sportski centar, uistinu obara s nogu: uređen je moderno, prozračno, ugodno i definitivno je prostor u kojem se svaki gost poželi zadržati dulje od brzinskog ispijanja kave. Zapravo, prostor je to u kojem je lako provesti cijelo jutro, listajući novine i uživajući u omiljenom piću.

Prostor je pun zelenila, a uz to je i jako svijetao. Biljke nisu odabrane nasumično, a čak je i šank zelen s naljepnicama s motivima lišća. Zidove je oslikao Tomislav Buntak

VELIKA OBITELJ

Kafić se smjestio u Sportskom centru Dubrava, po kojem i nosi ime i koji je, kaže nam direktor Robert Kljajić, bio velika inspiracija kada se radi o uređenju. Pošto se u prostoru centra okupljaju ljubitelji sporta svih dobi, logičan je zaključak bio da bi prostor kafića trebao slijediti jednaku ideju. Zato je već na prvi pogled u prostor jasno o čemu se radi - na podu su, naime, pločice koje imitiraju sportske terene, u kombinaciji s neutralnim bojama poput crne i bijele. Prostor je pun zelenila, a usto je i jako svijetao, što je bio cilj. Pun je udobnih stolaca i kauča, koji mame goste da se u njima odmore.

- Željeli smo stvoriti zaista ugodan, otvoren prostor, u kojem će se naši gosti osjećati dovoljno opušteno i moći se družiti sa svim obiteljima i članovima centra. Mantra Sportskog centra je ‘U sportu smo svi obitelj’, odnosno, ideja da se jedna obitelj u isto vrijeme na različitim programima može baviti sportom, pa smo i s prostorom cafe bara željeli postići taj zadnji touch ukupnog dojma ugode i zadovoljstva nakon obavljenih sportskih aktivnosti cijele obitelji - objašnjava Kljajić ideju kojom su se vodili pri uređenju.

Tema sporta prisutna je u uređenju pa tako pločice imitiraju sportske terene, u kombinaciji s neutralnim bojama

ZIDOVI

Arhitektica Iva Uroda osluškivala je želje investitora pri izradi projekta, a uređenju interijera pomogli su iz studija Mirjane Mikulec. Biljke nisu odabrane nasumično, nego je iza promišljenog hortikulturnog uređenja Vrtni centar Flora. Čak je i šank zelen - premda na njemu nema živog bilja, pun je naljepnica s motivima lišća. Zidove im je oslikao dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, čiji radovi privlače poglede gostiju.

- Sportski centar Dubrava obiteljski je sportski centar. Riječ je o prirodnom okruženju za svaku obitelj, pa smo zato mi napravili kafić koji je svojevrstan logičan slijed prirodnog okruženja uz puno zelenila i prirodnog svjetla - pojašnjava Kljajić.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 08:05