hotel iz osamnaestog stoljeća

Srpanj u Provansi

Smještena na jugu Francuske, La Bastide de Gordes poziva na putovanje u prošlost i s 40 soba i apartmana idealno je mjesto za otkrivanje jednog od najšarmantnijih područja na zemlji.

Sa svojim vinogradima, poljima lavande i slikovitim selima Luberon je fascinantna regija u kojoj se može vidjeti veći dio životnog stila francuske Provanse. Izrađen od kamena sa svojom srednjovjekovnom povijesti, Gordes je jedan od najpopularnijih destinacija u ovom području i jedinstven hotel čija je obnova koštala 20 milijuna eura. Prostire se na 10 tisuća četvornih metara, sadrži 40 apartmana i soba, tri restorana, uključujući i gurmanski, četiri bazena, spa centar, sobe za razna događanja i sastanke, salu za vjenčanja, sedam terasa i nekoliko vrtova. Tim od 120 zaposlenih profesionalaca iz sektora turizma brine se o gostima i njihovom zadovoljstvu.
O dekoru interijera brinuo se Christophe Tollemer. Namještaj, lusteri, tepisi, ogledala, mramorne skulpture su ostavština grofova Provanse. Neki komadi su pravo blago. Poput pisma tajnika Louisa XIV. i Louisa XV. La Bastide de Gordes ima dvije tisuće starih slika i tri tisuće komada antiknog namještaja.
Umjetnik Louis-Daniel Jouve bio je zadužen za sve patinirane površine u hotelu uz pomoć brojnih obrtnika koji su sudjelovali na projektu. Cilj je bio ostaviti dojam da se ništa nije promijenilo od osamnaestog stoljeća.

Izvor: revistaad

Foto: D.R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:38