Dom iz snova

Staklena kuća sagrađena za 500 dolara

Zajednička vizija i ljubav prema prirodi rezultirali su gradnjom ovog magičnog prostora... Nama su se jako svidjeli ideja i entuzijazam ovog mladog para!

Sagrađena od stakla s obiljem prirodnog svjetla, ova kuća postala je dom iz snova mladih umjetnika! Predivan zalazak sunca i razgovor doveli su do gradnje ovog preslatkog doma u Zapadnoj Virginiji. Fotograf Nick Olson (27) i njegova djevojka, dizajnerica Lilah Horwitz (23), tijekom posjeta njegovoj obitelji u Pennsylvaniji, jedne večeri šetali su šumom, a pažnju im je privukla predivna svjetlost. I tako su došli na ideju da naprave stambeni prostor u kojem se svjetlo u kući mijenja ovisno o dobu dana. Iako su oboje imali ljetne planove za rad na tekućim poslovima, složili su se da je ideja na koju su došli vrijedna napuštanja dotadašnjeg posla. Par je dao otkaz i počeo potragu za odgovarajućim prozorima za dom koje su ugradili.

Većinu prozora par je pronašao, nešto su kupili, ali ne mnogo. Prvu veliku hrpu starih prozora pronašli su u napuštenoj štali. Kad su prikupili dovoljno stakla, počeli su graditi kuću na obiteljskom zemljištu blizu nacionalnog parka New River Gorge. Najbliži grad imanju je Hinton u Zapadnoj Virginiji. Sam proces gradnje za par je bio dosta frustrirajući, cijelu su konstrukciju sagradili sami. Njihova jedina publika bile su znatiželjne životinje – jelen, zec i lisica. Tijekom gradnje kuće bili su na prisilnoj dijeti, jeli su samo rižu i grah. Procjenjuju da su ukupno potrošili 500 dolara na gradnju kuće. Drva i veće komade potrebne za sastavljanje konstrukcije našli su na imanju roditelja i u napuštenoj, staroj štali. Dom su dovršili u prosincu, nakon puno mjeseci rada. Ono što je nekad bila gomila starih prozora na šumovitom zemljištu, danas je lijepa staklena kuća. Iako nemaju vodovod i struju, ovo dvoje umjetnika uživa u svakom trenutku u prostoru i bijegu od civilizacije. Omiljeno doba dana unutar kuće im je sumrak. Jednoga dana Olson i Horwitz nadaju se da će imati otvorenu kuhinju i solarnu energiju. Do tada uživaju u kući daleko od civilizacije u slikovitom i pitoresknom okružju.

Kako vam se sviđa kuća mladih umjetnika?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:09