Moderno uređen dom

Stan mlade tročlane obitelji

60 kvadrata funkcionalno i moderno uređenog prostora

Kompletna adaptacija stana gotovo je uvijek složen i dugotrajan proces u kojem arhitekti i dizajneri interijera trebaju odrediti potrebe i želje vlasnika. Iznimka nije bio niti ovaj stan smješten u staroj zgradi veličine 60 četvornih metara iz čijeg uređenja stoji dizajnerski ured Perspective.

Vlasnici su mlada tročlana obitelj s djetetom koja je prije svega željela da novi prostor bude funkcionalan i prilagođen njihovim svakodnevnim potrebama, ali i moderno uređen. Pritom je trebalo srušiti dosta zidova kako bi se dobio novi tlocrt kojim će maksimalno iskoristiti postojeću kvadraturu stana.

Duljina hodnika je povećana i tu se lijepo uklopio ormar s policama i udobnom klupom. Prostor dnevnog boravka su otvorili te povezali s blagovaonicom koja vodi do male kuhinje, dok je prostor hodnika i dnevne zone odvojen drvenom policom. Za atmosferu se u dnevnom prostoru pobrinuo ugrađeni kamin smješten na dijelu zida koji ne uzima puno prostora, a vlasnicima stvara lijepu atmosferu.

Kuhinja se sastoji od malog šanka s barskim stolicama ispod prozora idealnim za doručak, dok se blagovaonski stol vlasnici koriste za veća druženja uz hranu.

U spavaćoj sobi je posebno dizajniran mali radni prostor iza kreveta, a tu je formiran i mali walk-in ormar, dok je dječja soba zasebna cjelina s izlazom na lođu.

Izvor: Pesrspective Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 18:57