Bez suvišnog

Stan od 56 kvadrata za sina studenta u metropoli: Prostor uređen za pristojan budžet

 Dmitrij Cyrenŝikov
Zadatak je bio napraviti funkcionalan interijer s odvojenim sobama, ali pritom ne izgubiti osjećaj slobode

Budući da je stan namijenjen za sina studenta, a za koju godinu i kćer studenticu, dizajneri su napravili interijer koji predstavlja modernu metropolu.

Investitori su Volkov Design Studio pronašli na Instagramu: svidjeli su im se projekti koji uvijek imaju jasno riješen tlocrt i lijepe detalje. Zadatak je bio napraviti funkcionalan interijer s odvojenim sobama, ali pritom ne izgubiti osjećaj slobode. A kako je stan namijenjen djeci, mogao se podmiriti veći budžet.

image
Dmitrij Cyrenŝikov
image
Dmitrij Cyrenŝikov

Poteškoću je stvarao samo jedan prozor na 56 četvornih metara - veliki s prekrasnim pogledom na zelena dvorišta i neboder sveučilišta. Da stan ne bi izgledao mračno, dizajneri su dnevni boravak i blagovaonicu smjestili u blizini prozora, kuhinja je u hodniku, a spavaća soba odvojena je staklenom pregradom.

image
Dmitrij Cyrenŝikov
image
Dmitrij Cyrenŝikov
image
Dmitrij Cyrenŝikov

Prostorije se okreću u smjeru kazaljke na satu poput puževe školjke: iz ulaznog hodnika ulazimo u mali hodnik gdje se formira prostor za pranje rublja (ormar sa sustavom za odlaganje i perilica rublja s funkcijom sušenja). Iza nje počinje prolazna kuhinja: s jedne strane radni dio, s druge, barski stol. Gornji ormarići su izbačeni radi uštede prostora, umjesto njih su odabrane osvijetljene konzolne police.

Iza kuhinje je kombinirani prostor za blagovanje i dnevni boravak. Kako bi sakrili strukturne elemente zgrade, dizajneri su u uglovima izgradili police od gipsanih ploča, a kako ne bi izgledale kao iz 90-ih, kompliciranije su ih izveli: dno niša je lakirana šperploča, dok su stranice obrubljene s bijelim MDF-om.

image
Dmitrij Cyrenŝikov
image
Dmitrij Cyrenŝikov

Iza staklene pregrade je spavaća soba s ugradbenim ormarom i velikim krevetom. Za spavaću sobu odabrana je freska s biljem i cvijećem, koja je dizajnerima sugerirala naziv projekta.

image
Dmitrij Cyrenŝikov

Kupaonica: porculanska keramika i pločice, Kerama Marazzi; higijenski tuš, Kludi; slavine i tuš stup, WASSERKRAFT; ormarić izrađeni po narudžbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:36