JEDNOSTAVNO, A LIJEPO

Stan od 60 kvadrata u kojem glavnu riječ vode prirodni materijali

Danas vas vodimo u obiteljski dom koji nas je osvojio jednostavnim, ali predivnim dizajnom interijera. Pogledajte zašto...

Bračni par iz São Paola odlučio je urediti svoj stan iz snova, a za pomoć se obratio poznatom brazilskom arhitektonskom studiju Andrade & Mello. Zahvaljujući potpunom renoviranju, prirodnim materijalima i detaljima koji ukrašavaju cjelokupni prostor, u tome su i uspjeli te tako dobili stambeni prostor od 60 kvadrata kao stvoren za obiteljsko uživanje.

Stan se sastoji od prostranog dnevnog boravka funkcionalno spojenog s kuhinjom i blagovaonicom, čak dvije spavaće sobe i moderno opremljene kupaonice. S obzirom na relativno veću kvadraturu kojom su raspolagali, dizajneri su imali potpunu slobodu urediti dom prema sviim željama vlasnika. U interijeru je tako gotovo sve podređeno ugođaju - željenoj toplini u prostoru koja doprinosi obiteljskoj atmosferi, a posebno su naglašeni prirodni materijali poput drva i kože koji vode glavnu riječ. To je naročito vidljivo u dnevnom boravku.

Za razliku od nešto 'razigranijeg' dnevng boravka i blagovaonice, u kuhinjskom dijelu dnevne zone uglavnom prevladava siva boja. Prilagodljiva je apsolutno svakom stilu pa kao takva ova siva nijansa daje profinjenu i romantičnu notu cijelom prostoru. Sjajni metalni ormarići, radne površine od mramora i pod od imitacije kamena zajedno tvore predivni, pomalo eklektični ugođaj u ovoj modernoj kuhinji.

U stanu se nalaze čak dvije spavae sobe, od kojih je jedna nešto veća i s bračnim krevetom, dok druga ima dva odvojena kreveta. U obje prostorije prevladava bijela podloga naglašena tek ponekim detaljima u boji, a ta je vizualna igra postignuta dekorativnim jastučićima, natpisima na zidu te dekoracijama.

Osim sive boje, kupaonica se ističe zelenilom u prostoru što nije svakodnevna pojava u ovim interijerima. Naime, s obzirom na to da su kupaonice često najmanje prostorije u stanovima, njima se ne posvećuje previše pažnje prilikom uređivanja. Međutim, ovaj stan dokazuje da to nije uvijek tako te da i mala kupaonica može biti oaza uživanja uz nekoliko sjajnih detalja i dekorativnih biljaka.

Izvor i foto: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 16:48