StoryEditor
JEDNOSOBAN FANTASTIČAN INTERIJER

Stan od 63 kvadrata uređen za 10.000 eura

 

Jednosoban i nadasve inspirativan interijer koji u nastavku možete pogledati uređen je za potrebe kratkotrajnog najma u Saint Petersburgu. Posebno je zanimljiv zato što je kompletno opremljen  s ograničenim budžetom  od svega 10.000 eura. Da, dobro ste čuli. Tim arhitekata iz studija INT2 architecture uspio je s ograničenim proračunom  kompletno opremiti stana veličine 63 kvadrata, što uključuje: građevinske radove, materijal, opremu, namještaj i dekoracije.

 

 

 

 

Prostor se sastoji od hodnika, spavaće sobe, kupaonice i balkona te društvenih zona koje uključuju kuhinju, blagovaonicu, “praonicu rublja” i dnevni boravak. Ulazni hodnik s prostranim walk in ormarom je odvojen od dnevnog boravka pregradnim zidom izrađenim od betonskog bloka koji omogućuje ulaz prirodne svjetlosti u prostor kroz ventilacijske blokove u gornjim redovima dok klizna vrata u dnevnoj sobi vode do izolirane, ali svijetle spavaće sobe.

 

Kompletan namještaj i dekoracije sami su osmislili i izradili kombinirajući elemente japanskog minimalizma i skandinavskog stila. Materijali koje su koristili u ovom projektu su jeftini i lako dostupni. Podovi su od tvrdog drva bora, a u kupaonici su bijele obične keramičke pločice, koje izgledaju sjajno. U hodniku i na balkonu su betonski podovi kao i na stropu koji je namjerno ostavljen nedovršen te samo prekriven zaštitnim saten lakom.

 

 

Dio namještaja i detalji su napravljeni ili modificirni na licu mjesta. Od šperploče breze su izrađene kutije duž prozora, tu su i stol i stolice, TV konzola u dnevnom boravku, komode, noćni stolići, držač za odjeću u spavaćoj sobi, police u kuhinji, walk in ormar, klizna vrata, svjetiljke, ručke, stol ispod umivaonika te držač WC papira i ručnika u kupaonici.

 

 

Foto: INT2architecture

Izvor: Home Adore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 14:02