DOBRA ODLUKA

Stan od 70 kvadrata koji osvaja: Dodavanjem polukata stvorio se duplo veći prostor

 Marion Lanoe
Zadatak zahtijevao je potpunu renovaciju prostora koja je otkrila neke zanimljive značajke prijašnjih vremena

Ovo je nekada bio sasvim običan stan od 70 metara četvornih s dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupaonicom. Prije nekoliko godina je prodan i odlučeno je da će biti prenamijenjen za iznajmljivanje, odnosno zajedničko stanovanje. Zadatak je bio da prostor dobije nove dvije spavaće sobe, tako da minimalno 4 osobe mogu istovremeno obitavati u prostor i na raspolaganju imati zajednički i dijeljeni prostor dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice.

image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe

Ovaj zadatak zahtijevao je potpunu renovaciju prostora koja je otkrila neke zanimljive značajke prijašnjih vremena. Dizajnerica je odlučila ostaviti i istaknuti taj ludi šarm stare zgrade te se sada u ovom gradskom stanu mogu uočiti grede, kamenje, drveni stropovi i niz drugih neuobičajenih značajki.

image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe

U prizemlju stana se nalazi ulaz i ostava, prekrasna kuhinja otvorena je prema dnevnom boravku, te su se tu još smjestile dvije spavaće sobe, velika kupaonica-vešeraj i toalet. Renoviranje je donijelo jedan novi moment koji svakako privlači pozornost, a to je polukat kako bi se dobile dvije dodatne spavaće sobe. Svaka od ovih spavaćih soba ima vlastitu ostavu, dupli prostor za spavanje i radni stol. Ovim postupcima dobivene su prave male intimne čahure za svakog stanara, dok zajednički prostori omogućuju upoznavanje, razmjenu i dijeljenje.

image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe
image
Marion Lanoe

Ono što je još impresivno u ovom prostoru su prekrasni stropovi s gredama, ogromni prozori i puno svjetla. Zahvaljujući ovim snažim karakteristikama dizajnerica Marion Lanoe, kada je uređenje u pitanju, odlučila se za minimalističku estetiku koja neće zagušiti povijesne i prirodne detalje koji su se tu našli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:41