U GOSTIMA...

Stan od samo 36 četvornih metara u širem središtu naše metropole osvaja na prvu

 Neja Markičević/CROPIX
Iako malen, ovaj stančić za kratkoročni najam oduševljava svoje posjetitelje čarobnom božićnom atmosferom, što je i bio cilj vlasnika

Na adresi Magazinska 23 u Zagrebu smjestio se preslatki apartman za najam u koji vas danas vodimo, a čija nas je blagdanska atmosfera oduševila.

Iako je velik samo 36 četvornih metara, odlično je organiziran i iskorišten, a vlasnicima, Klaudiji Barić i Borisu Šuranu, nedostatak kvadrata nije nimalo smetao u osmišljavanju čarobnih božićnih dekoracija.

image
Neja Markičević/CROPIX

Prostor je opremljen u trgovinama namještajem u Zagrebu, a detalji su većinom s Hrelića čiji sam veliki obožavatelj. Jedina fotelja koju imam stara je fotelja iz jednog zagreba-čkog hotela koju smo obnovili, ističe vlasnica

image
Neja Markičević/CROPIX

pozitiva

- Kod nas blagdansko ruho tvore patuljci, Djed Božićnjak, sobovi, lampice, svijeće... Ukratko, mnogo zanimljivih dekoracija koje su uglavnom kupljene u Zagrebu, a tek pokoja je naručena s interneta. Meni se najviše sviđa kako je ispao kutak koji predstavlja božićno drvce - priča vlasnica Klaudija koja priznaje da je velika zaljubljenica u Božić, njegov duh i atmosferu.

- Boris je više suzdržan po tom pitanju, iako mi se čini da ga iz godine u godinu pomalo gricka taj čarobni i zarazni božićni duh. Za mene je Božić čarolija kojom završavamo jednu godinu, jedan ciklus. Neku večer naš je četverogodišnji sin gledao kroz prozor i čekao da vidi hoće li nebom proći Djed Božićnjak sa svojom kočijom punom darova i sobovima koji sve to vuku. Nije ih vidio, ali nije niti odustao jer vjeruje da će ih uspjeti uhvatiti. To je za mene čarolija Božića u kojem je sve moguće, vrijeme u kojem dopustimo da se u nama probudi dijete. Postoji neka dobra vibra u zraku zbog koje su ljudi dobro raspoloženi, nasmijani i žele ugoditi i sebi i drugima. Željeli smo da naši gosti osjete tu magiju i zato smo prigodno uredili svaki kutak apartmana. Željeli smo da uz Advent u Zagrebu gosti ostanu u tom raspoloženju i nakon povratka u apartman. Reakcije su jako pozitivne i nadamo se da ćemo druge godine napraviti još bolju priču - kaže vlasnica Klaudija koja se prisjetila kako je ovaj stan, kada su ga kupili, bio u jako lošem, derutnom stanju. Zgrada u kojoj se stan nalazi sagrađena je 30-ih godina prošlog stoljeća i otad nitko nije ulagao ozbiljnije u stan.

image
Neja Markičević/CROPIX

Vlasnici posebno vole detalje s pričom, kao što je kotač od bicikla koji su zatekli u stanu i pretvorili ga u rasvjetu pokraj blagovaonskog stola ili metalni tanjurići na kuhinjskom zidu na kojima su prikazane narodne nošnje

image
Neja Markičević/CROPIX

crna i siva

- Nakon što je majstor skinuo slojeve i slojeve tapeta, jako su nas ugodno iznenadili zidovi od pune cigle. Od tog trenutka imali smo dosta jasnu sliku kakav prostor želimo: spoj industrijskog stila s retro i etno detaljima. Željeli smo prostor koji će biti topao i ugodan. Iako smo od samog početka znali da će to biti apartman, želja nam je bila da se gosti osjećaju kao doma. Adaptacija i uređenje stana isključivo su naše ideje i mislim da smo to uspjeli i postići - otkrivaju vlasnici.

image

Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Apartman koji nosi službeni naziv Fulla ima jednu veliku prostoriju koja je ujedno dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja, zatim malo predsoblje, kupaonicu i spavaću sobu s balkonom. U cijelom prostoru prevladavaju profinjene, elegantne boje poput crne i sive, a od materijala metal i drvo. Namještaj u stanu je kombinacija svega i svačega.

- Nismo ljubitelji skupih dizajnerskih stvari jer mislimo da je stil nešto što traži dobre ideje, a ne nužno visoke cijene. Naš je apartman opremljen u trgovinama namještajem u Zagrebu, a detalji su većinom s Hrelića čiji sam veliki obožavatelj i koji posjećujem kada god mogu. Jedina fotelja koju imam stara je fotelja iz jednog zagrebačkog hotela koju smo obnovili i koja se dobro uklopila u prostor - ponosno objašnjava vlasnica i dodaje kako apartmanom dominiraju cigle na zidovima. One su u originalnom izdanju, ima ih i manjih i većih i tamnijih i svjetlijih, nisu simetrične, što prostoru daje dodatni šarm.

image
Neja Markičević/CROPIX

kao kod kuće

- Takvi zidovi sjajna su podloga za igranje detaljima. Osobno najviše volim staru YU auto tablicu koju sam pronašla u Karlovcu prilikom rušenja jedne kuće. Tu je i kotač od bicikla koji smo zatekli u stanu i koji smo pretvorili u rasvjetu pokraj blagovaonskog stola te metalne tanjuriće na kuhinjskom zidu na kojima su prikazane narodne nošnje. Zasad smo otkrili da su dvije s područja Bosne i Hercegovine, a ti su mi tanjurići jedan od najdražih ‘’ulova’’ na Hreliću - priča vlasnica Klaudija. Dodaje da je jako zadovoljna krajnjim izgledom stana, a suprug i ona sretni su zato što je ispao točno onako kako su željeli.

- Djeluje ugodno, pomalo romantično, nepretenciozno. Naši gosti najviše hvale atmosferu u stanu jer se jako brzo opuste i osjećaju kao da su kod kuće, a to je točno ono što smo željeli postići - zaključuju sa smiješkom. ​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:56