ODLIČAN PROSTOR

Stan od svega 28 metara četvornih gdje tamne boje vode glavnu priču

 sjomanfrisk.se
Velika prednost ovog stana su balkonska vrata od poda do stropa te skoro jednako velik prozor u njihovoj blizini

Koliko je kompaktan ovaj stan u Stockholmu već govori činjenica da nema ulazne zone – s ulaznih vrata odmah se nađete u dnevnom boravku. Točnije, u jedinu prostoriju u kojoj se nalazi i kuhinja, blagovaonica i prostor za sjedenje. Osim ovog dijela koji zauzima najveći dio u stanu od svega 28 metara četvorni našla se i mala galerija koja se smjestila poviše kupaonice.

image
sjomanfrisk.se
image
sjomanfrisk.se

Sama pomisao na ovako mali broj kvadrata i niz zona koje su se smjestile unutar može izazvati klaustrofobiju i nevjericu da je uopće moguće organizirati život na tom mjestu, ali kada pogledate kako je ovaj prostor vrhunski osmišljen, raspoređen i uređen teško ćete ostati pri prvoj pomisli.

image
sjomanfrisk.se
image
sjomanfrisk.se

Velika prednost ovog stana su balkonska vrata od poda do stropa te skoro jednako velik prozor u njihovoj blizini koji pružaju izdašan dotok prirodnog svjetla počevši od jutra pa sve do predvečerja. Prirodna svjetlost donosi živost u ovaj dom i naizgled ga čini većim nego što doista jest. Nasuprot tom zatečenom momentu stoji neobičan odabir tamnih boja. Obično nismo navikli vidjeti da ovako skučeni prostori obiluju nizom tamnih površina, ali ovo je odličan pokazatelj kako tamne boje ne moraju uvijek biti teret i zagušiti prostro ako ih znate dobro rasporediti.

image
sjomanfrisk.se
image
sjomanfrisk.se

Ipak, bijeli zidovi su u ovakvom stanu neizbježni, a dodavanje i svijetlog drva na podu stvara zanimljiv kontrast tamnosivoj kuhinji, ormarima, namještaju i dekoracijama te se tim postupkom oblikuje zanimljiv karakter i atmosferu u prostoru. Geometrijska jasnoća, ravne linije i simetrija doprinose sveopćem dojmu pročišćenog prostora koji je promišljeno uređen po posljednjim trendovima.

image
sjomanfrisk.se
image
sjomanfrisk.se

Osim ovog malog prostora tu se našao i mali balkon koji podiže kompletan dojam cijelog stana, uređen u smirujućim i blagom tonovima odlično se spaja s unutrašnjim dijelom stana.

Nevjerojatno je kako samo dvadesetak kvadrata može biti potpuno dovoljno za ugodan prostor u kojem baš ništa ne nedostaje, a osim toga vlasnici su ispunjene njezine želje da u prostoru vladaju tamnije boje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:44