NOVI ŽIVOT

Stan poznate srpske pjevačice na beogradskom Dedinju koji oduševljava - pogledajte zašto

 Ana Kostić/Adem Grljević
Dom je uredio arhitekt Filip Rašković, a njezina je želja bila promijeniti sve stvari koje je imalo podsjećaju na prošlost pa je stan iz temelja renoviran

Ako ste ljubitelj skandinavskog stila, pročišćenih formi i svijetlih tonova, oduševit će vas stan srpske pjevačice Nataše Bekvalac. Nalazi se u jednoj od najpoželjnijih i najluksuznijih beogradskih četvrti, Dedinju, a uredio ga je njezin prijatelj, arhitekt Filip Rašković. Zajednički cilj im je bio stvoriti pozitivan osjećaj u prostoru i ugodan ambijent koji odiše bezvremenog elegancijom i mirom.

image

Stan je pozicioniran tako da nema puno prirodnog svjetla pa su imali zadatak da kroz pravilan odabir tonova i formi maksimalno prosvijetle prostor

Ana Kostić
image
Ana Kostić

- Nataša je s obitelji i prije renoviranja živjela u tom prostoru, ali je poželjela da u njega unese novu svježinu i promijeni sve stvari koje je imalo podsjećaju na prošlost. Zato je odlučila potpuno redizajnirati stan. Prijateljstvo i povjerenje koje je već postojalo prije projekta je dosta pomoglo prilikom donošenja odluka, ali i estetski senzibiliteti nam se poklapaju, tako da je proces tekao jako lagano i ugodno. Nataša ima jako puno stila i kada je namještaj u pitanju, tako da mi je bilo uživanje raditi na ovom projektu i suradnja je bila odlična - kaže Filip Rašković.

U stanu je napravljen totalna adaptacija - izvođeni su brojni građevinski radovi, zamijenjena stolarija, napravljena potpuno nova kupaonica i spavaći blok.

image

Veliku pažnju posvetili su izradi kamina koji je rađen na samoj lokaciji

Ana Kostić
image
Ana Kostić

- Stan je cijeli u svijetlim tonovima. Iako su takve nijanse uglavnom zahtjevnije za održavanje i svakodnevni život, željeli smo prostoru dati novu svježinu. Sama orjentacija stana nam je diktirala početnu točku prilikom dizajna. Pozicioniran je tako da nema puno prirodnog svjetla pa smo imali zadatak da kroz pravilan odabir tonova i formi maksimalno prosvijetlimo prostor i ambijent. Inspiraciju inače pronalazim u ljudima i njihovom životnom stilu ili u prirodi. Ovdje je bila kombinacija oba faktora. Izvukli smo oble i meke forme prirode i materijale koje smo primjenili kroz nameštaj, a nježni tonovi u interijeru na poseban način oslikavaju Natašin karakter - kazao je Filip.

image
Ana Kostić
image

Od namještaja, u oči posebno upadaju Rico fotelje brenda Ferm Living

Ana Kostić

Kao glavne prednosti stana navodi dobru organizaciju prostora i raspored koji je funkcionalno isprojektiran, kao i prostrani dnevni boravak. Najzahtjevnije je, kaže, bilo održati preciznost i točnost izvođenja radova u tijeku projekta.

image

Nataša Bekvalac i arhitekt Filip Rašković

Adem Grljević
image
Ana Kostić

Veliku pažnju posvetili su izradi kamina koji je rađen na samoj lokaciji. Od namještaja po mjeri, najviše pažnje privlači veliki trpezarijski stol. Pored njega je po mjeri rađen i stolić za kavu, kao i cjelokupna kuhinja s otokom.

Od namještaja, u oči posebno upadaju Rico fotelje brenda Ferm Living.

- Rekao bih da su i arhitekt i klijent u ovom projektu jako zadovoljni krajnjim rezultatom - zaključio je Filip Rašković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:55