U POSJETU

Stan s unikatnim namještajem u zagrebačkoj Bužanovoj ulici

Stambeni projekt koji potpisuje tvrtka IO DECOR. Čak 110 kvadrata velik je životni prostor u koji vas danas vodimo. O tome kako je teklo uređenje razgovarali smo s dizajnerima, Robertom i Martinom Bajs

U zgradi tvrtke VMD, u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, nalazi se stan u koji vas danas vodimo. Stan je na prvom katu, a projekt izvedbe potpisuje tvrtka IO DECOR iza koje stoji uspješan dizajnerski dvojac, Robert i Martina Bajs.

- Ovo je izuzetno kvalitetno osmišljena vanjština zgrade s prekrasno integriranom kombinacijom boja i materijala, koja odmah plijeni pažnju svih pogleda. Zato smo s velikim zadovoljstvom prihvatili zadatak osmišljavanja stana u ovakvom objektu. Sve smo odradili u rekordnom roku, i to prije završetka svih radova na zgradi - ponosno ističe dizajnerski dvojac Bajs i dodaju kako je interijer koji su uređivali veličine 110 četvornih metara s 55 četvornih metara izuzetno funkcionalne terase.

- Čim smo prvi put ušli u ovaj stan, odmah smo rekli vlasnicima da je kupnja bila pun pogodak. Stan je organizacijski odlično riješen i iskoristiv. Vlasnici su nam i dugogodišnji prijatelji pa je sva komunikacija oko izvedbe projekta bila znatno olakšana i ugodna. Na brzinskim konzultacijama prošli smo sve materije vezane uz stan te je posao odmah prepušten nama i svim potrebnim izvođačima - prisjećaju se Robert i Martina Bajs.

Dizajneri su stan preuzeli u roh-bau fazi te se tako birala i personalizirano dobavljala sva oprema za stan. Vlasnici su, otkrivaju dizajneri, željeli ugodan i topao stan prema svim modernim sadašnjim trendovima.

- Stan se sastoji od dvije spavaće sobe (glavne spavaće sobe s kupaonicom i gostinjske sobe sa svojom pripadajućom kupaonicom), velikog open space prostora u kojem je dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, ulaznog hodnika te velike sunčane terase uzduž cijelog stana. Svaka prostorija je posebna sama po sebi jer je personalizirana. Sav namještaj je prilagođen arhitekturi prostora prema dimenzijama, materijalima i bojama, kao svi popratni detalji poput rasvjete, prekidača i utičnica, električnih aparata... - nabrajaju dizajneri i ističu kako se zbog preuzimanja stana u roh-bau fazi sve u njemu izvodilo drugačije od ponuđenog standarda i standardne opreme investitora zgrade.

Vlasnici su u konačnici željeli dobiti topao prostor prema svim modernim trendovima. Isto tako, željeli su da njihov dom bude suvremen, ali istovremeno i topao te ugodan za boravak

RUČNI RAD

- Standardni dvoslojni parket i glazure zamijenjeni su masivnim parketom hrasta debljine 22 milimetra, bajcanim u boju prema želji dizajnera interijera. Izmijenjene su klima-jedinice, kupaonice su u potpunosti zamijenjene drugom kupaonskom galanterijom i sanitarijama tako da su pločice marke Diesel, sanitarije Villeroy and Boch, rasvjeta je Tom Dixon, tuš-kabine su walk in, izrađena su vrata po mjeri od poda do stropa, projekt rasvjete je napravljen prema želji investitora i izabranoj dizajnerskoj ravjeti - pričaju.

U interijeru prevladavaju pješčane i zemljane boje te tonovi s detaljima žarkih boja namještaja i rasvjete. Kompletan namještaj je ručni rad i izvela ga je tvrtka IO DECOR. Pomno su, naglašavaju dizajneri Bajs, birani materijali i boje kako bi odgovarali cijelom interijeru. Zavjese, tepisi i sav dekorativni materijal također su rađeni posebno za ovaj projekt.

IZAZOV

- Svatko tko uđe u stan, sada u ovoj završnoj fazi, odmah primijeti dominantne unikatne komade namještaja, dizajnersku rasvjetu te općenito sjajan sklad boja i oblika u prostoru. Moramo priznati kako je najveći izazov na ovom projektu bio pripojenje loggie prostoru stana. Pretvorili smo je u blagovaonski dio te povećali kvadraturu samog stana. Također, usklađenje svih novih dijelova, materijala i opreme integriranih u stan uz obavezno praćenje rokova - govore i dodaju kako je uz konstantnu koordinaciju izvođača radova u stanu nužna bilo i dizajnerska osobna montaža sveg namještaja kako bi se poštovali obećani rokovi investitoru.

- Zbog napornog i brzog tempa dogodilo se jednu večer da se prespavalo na podu u dnevnom boravku kako bi se drugi dan odmah promptno nastavila montaža bez gubitka vremena u odlasku i dolasku na objekt. Investitor je iznimno cijenio gestu djelatnika naše tvrtke u namjeri poštivanja rokova te je zadovoljan konačnim ishodom i izvedbom stanova.

Najviše smo zadovoljni činjenicom da su vlasnici stana bili prvi koji su se uselili u zgradu od 90 stanova - zaključuju.

Više informacija možete dobiti na www.io-decor.hr.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:41