u gostima

Stan u novogradnji na splitskom Žnjanu: Hedonizam i udobnost u 54 četvorna metra

 Studio Blagec
U neposrednoj blizini plaže s pogledom na otoke Brač i Šoltu nalazi se stan u koji vas vodimo

- Stan koji smo imali priliku urediti smješten je u Splitu na predjelu Žnjan, u neposrednoj blizini predivne plaže s pogledom na otoke Brač i Šoltu, u elitnoj rezidencijalnoj četvrti.

Iako ne suviše velik, s 54 četvornih metara stambenog dijela, zahvaljujući terasi koja predstavlja svojevrstan produžetak dnevnog boravka u kombinaciji sa spa zonom, ovaj životni prostor zapravo je veći te sadržajno vrlo bogat i inspirativan - objašnjava nam dizajnerica Angelika Kolarić iz tvrtke Angelika Design, koja potpisuje dizajn i uređenje stana službenog naziva Golden cell, u koji vas danas vodimo.

image
Studio Blagec
image
Studio Blagec

Lounge zona zajedno s bazenom i sunčalištem pridonosi osjećaju opuštenosti i luksuza te vizualno definira cjelinu ovog stana

image
Studio Blagec
image
Studio Blagec

- Vlasnici stana naši su stalni klijenti s kojima smo surađivali na nekoliko drugih projekata, pa je puno povjerenje koje su nam iskazali na ovom projektu rezultat dosadašnje kvalitetne suradnje. Želja vlasnika bila je urediti stan za najam, da odiše hedonizmom, udobnošću i dobrom atmosferom - istaknula je Angelika Kolarić i otkrila kako je zgradu u kojoj se nalazi ovaj stan projektirao splitski arhitekt Neno Kezić. Riječ je o novogradnji koja je napravljena po pomno osmišljenom projektu, unutar kojega je dizajnerski tim Angelike Design prilagodio tlocrt i pregradne zidove s pripadajućim instalacijama željenom projektnom zadatku

image
Studio Blagec
image
Studio Blagec

Namještaj je uglavnom rađen po mjeri u namjeri potpune prilagodbe prostora, dok je dašak ekstravagancije naglašen detaljima

image
Studio Blagec

- Odlična stvar za nas bila je što su nam vlasnici dali otvorene ruke da osmislimo budući izgled interijera. S obzirom na veličinu stana, kao prva odrednica u uređenju prevladali su svijetli tonovi kako bi prostor vizualno izgledao veće i otvorenije. Veliki adut ovog stana je i predivan pogled koji u svaku sobu unosi plavetnilo neba, i pogled na plažu Žnjan. Ideja prilikom uređenja bila je nametnuti najnovije trendove i tehnološki prilagoditi materijale i opremu - istaknula je A. Kolarić koja tumači da je unatoč (ne)velikoj kvadraturi stana, prostor maksimalno iskorišten te se sastoji od ulaznog prostora, kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe sa kupaonicom, zasebnom kupaonicom te dodatne spavaće sobe, uz manji prostor predviđen za praonicu i ostavu.
Svaka soba u stanu ima izlaz na terasu koja je svojim sadržajem zamišljena kao produžetak dnevnog boravka s pripadajućim velikim blagovaonskim stolom. Kao dodatan detalj, bazen, koji osim što pridonosi osjećaju opuštenosti i luksuza, vizualno definira cjelinu. Sunčalište i lounge zona također zaokružuju prostor koji zajedno s očaravajućim pogledom pružaju neizmjernu ugodu pri korištenju.

image
Studio Blagec
image
Studio Blagec

Svaka soba ima izlaz na terasu koja je svojim sadržajem zamišljena kao eskterijerni produžetak dnevnog boravka

image
Studio Blagec
image
Studio Blagec

Jednostavnost i čistoća linija prostor čine profinjenim i elegantnim, a istovremeno toplim i opuštajućim, s maksimalnom komocijom korištenja. Spavaće sobe su hotelskog tipa visoke kategorije s fokusom na krevet s osvijetljenim ormarom, dok dojmu luksuza pridonosi stolić za šminkanje koji unosi chic budoira - tumači dizajnerica.

image
Studio Blagec
image
Studio Blagec

Namještaj u stanu uglavnom je rađen po mjeri u namjeri potpune prilagodbe prostora, a luksuz je naglašen detaljima Karman rasvjete jedinstvenih oblika, Axor armaturama, ogledalima i detaljima Kare designa, Almeco stolicama, Vondom vanjskim namještajem, kao i drugim komadima vrhunskih dobavljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:32