SVE JE U DETALJIMA

Stan u novogradnji na Trsatu: Vedri dom mlade peteročlane obitelji od 70 kvadrata

 Iva Moškun Mikašinović
Osim spomenutih 70 metara kvadratnih pripada mu i terasa od 18 kvadrata

Danas smo malo svratili do Rijeke i to na Trsat, kod Ive Moškun Mikašinović u njezin lijepo uređeni stan od 70 metara kvadratnih u obiteljskoj kući. Iva u stanu obitava sa suprugom i tri male djevojčice, a skoro u potpunosti su ga sami uredili baš po svojim željama.

image
Iva Moškun Mikašinović
image
Iva Moškun Mikašinović

Stan je u novogradnji, a osim spomenutih 70 metara kvadratni pripada mu i terasa od 18 metara kvadratnih koju za vrijeme toplih i sunčanih dana Iva pretvara u svoju drugu oazu. Cjelokupni prostor se sastoji od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice te domišljatog spremišta koje se našlo u hodniku, a skrilo se u ugradbeni ormar koji je ova mlada obitelj dala izraditi po svojim zamislima i mjerama.

image
Iva Moškun Mikašinović

- Stan smo počeli uređivati prije desetak godina i gotovo smo sve zahvate poput postavljanja keramike, knaufa i završne obrade radili sami – kaže Iva i dodaje - Naš se dom kroz vrijeme dosta mijenjao, s vremenom smo ga dodatno prilagođavali sebi i sad je skoro pa onakav kakvim smo ga zamišljali, ali uz inspiraciju i ideje koje pršte sa svih strana, čini mi se da uređenju zapravo nema kraja.

image
Iva Moškun Mikašinović

Iva nam također govori da sve izmjene i preuređenja radi samostalno uz pomoć supruga, a inspiraciju crpi na raznim društvenim mrežama poput Pintersta ili Inastagrama. - Posljednja veća promjena bila je zamjena spavaćih soba sa starijom kćeri radi dolaska blizanki i upravo u toj sobi čeka nas još jedna izmjena, a to je izrada kreveta po mjeri kako bi maksimalno iskoristili prostor, a curama osigurali svakoj njen kutak – govori Iva.

image
Iva Moškun Mikašinović

Što se tiče kompletnog uređenja u stanu naglasak je svakako na iskoristivosti prostora i vlastitim kreacijama. Stan je uređen u suvremenom stilu s nepogrešivim izborom boja, ako što su bijela i siva, te s dodatcima drvenih elemenata da se unese malo prirodne topline u prostor. Ova mlada majka u svakom obliku želi dati smisao svakom kutku u svome stanu, a ujedno ga pretvoriti i u odraz osobnosti onih koji tu stanuju. Na njezinom Instagram profilu @iva_mos_mik jako često možete vidjeti njezine posljednje uratke, stol koji je suprug vrijedno izradio po njezinim zamislima ili komoda kojoj je Iva odlučila udahnuti novi izgled promjenom boje i detalja. U ovom stanu ništa nije slučajno, sve je dobro promišljeno, ima svoju priču i svoju poziciju. Prostor obiluje trendovskim detaljima koji ga čine privlačnim oku, ali mu daju i poseban karakter zbog načina na koji su uklopljeni u uređenje.

image
Iva Moškun Mikašinović
image
Iva Moškun Mikašinović

Iva nam prepričava kako su nekada prije u kuhinji imali veliki blagovaonski stol kojeg su se odlučili riješiti i zamijenili su ga s povišenim barskim stolom kojeg su sami izradili i sve to da bi uštedjeli prostor. Također saznajemo da nakon toga puno više vremena provode u kuhinji zahvaljujući dodatnom prostoru. Ipak Iva nam priznaje da im je najdraži dio stana dnevni boravak – Najviše vremena volimo provoditi u dnevnom boravku koji krasi veliki galerijski zid koji je svojevrstan potpis naše obitelji, tu se nalaze svi nama neprocjenjivi detalji, uključujući i uokviren vlasnički list naše kuće u Istri koju tek uređujemo i prve likovne radove starije kćeri Lucije – ističe.

image
Iva Moškun Mikašinović
image
Iva Moškun Mikašinović

Iva je s uređivanjem započela iz potrebe, ali s vremenom se to pretvorilo u njezin hobi te većinu svojih domišljatih uradaka dijeli na svom Instagram profilu @iva_mos_mik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 14:42