Jer ona to zaslužuje

Stan za mamu: 46 kvadrata s puno sustava za pohranu i zidom s rotirajućim TV-om

 MA Team
Pregradni zid s rotirajućim TV-om između dnevnog boravka i spavaće sobe, zeleno bilje, tekstil, organski oblici...

Dizajneri iz studija MA Team odradili su sjajan posao. Naručitelji projekta kupili su stan za majku koja živi s mačkom i voli sobno bilje. Glavni zadatak je bio napraviti jedan svijetli prostor s najvećim mogućim brojem sustava za pohranu, koji neće vizualno preopteretiti prostor. Također, trebalo je organizirati dnevni boravak u kuhinji, a umjesto dnevnog boravka napravite mali prostor za spavanje s krevetom, kojem se može pristupiti s dvije strane.

image
MA Team

Postojeći tlocrt nije zadovoljavao zahtjeve investitora, pa je promijenjen. Kao rezultat, svaki metar obavlja određenu funkciju. Stan je potpuno otvoren i podijeljen u sedam funkcionalnih zona: predsoblje s velikim ormarom, knjižnica, kuhinja-blagovaona, dnevni boravak, spavaća soba, lođa - zimski vrt i kupaonica. U glavnom dijelu nalazi se funkcionalna kuhinja i blagovaonica, kao i kauč, dok je prostor kuhinja-dnevni boravak vizualno odvojen od spavaće sobe pregradom u koju su ugrađeni ormarić i TV s rotirajućim mehanizmom.

image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team

Kuhinja je ostala na istom mjestu, prema izvornom tlocrtu stana i postavljena je simetrično sa stupovima s obje strane. U jednom se nalazi hladnjak, a u drugom električna pećnica i mikrovalna pećnica. Spremnici za otpad i filteri za vodu nalaze se ispod sudopera. Uz sudoper je perilica posuđa, a do nje su ladice za kuhinjske uređaje.

image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team

- U početku, umjesto sive, stan je trebao biti prašnjavo ružičaste boje, a zelena se trebala pojaviti u namještaju. Ali nakon bojanja, vlasnici su odlučili promijeniti shemu boja. Prašnjava ružičasta postala je siva, a zelena boja ostala je u interijeru kao naglasak u obliku biljaka, a boje i teksture su na jastucima, tekstilu i tepihu, kažu dizajneri.

image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team

Glavna značajka i dominantan element interijera je pregrada koja odvaja prostor za spavanje od dnevnog boravka: u njoj se nalazi ugrađeni TV na rotirajućem mehanizmu. Uz ovaj dizajn, prikladno je gledati TV iz dnevnog boravka, blagovaonice i spavaće sobe, ležeći na krevetu, nakon što se okrene u pravom smjeru.

image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team

Ulazni se hodnik glatko ulijeva u prostor knjižnice (otvorene police i zatvorene ladice), koji se nalazi na kraju ormara i u niši zida nastaloj kao rezultat preuređenja. Kako se ne bi izgubila korisna površina stana, kompleks za igru ​​mačke obješen je na zid u hodniku.

image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team
image
MA Team

Kupaonica i WC spojeni su u jednu prostoriju. Zidovi i pod u kupaonici izrađeni su od istog porculanskog kamena koji se koristio za pod u hodniku. Crne sanitarije poveznica su sa crnim rubovima na zidu i zavjesama te grafičkim elementima na namještaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 20:12