INTERIJER OD 53 KVADRATA

Stan za mladu obitelj nadahnut skandinavskim interijerima

 

Dizajn ovog stana od 53 četvorna metra osmislio je arhitektonski studio Zrobym architects za mladu obitelj koja živi u Minsku u Bjelorusiji. Uređenje je nadahnuto skandinavskim interijerima i odličan je primjer kako se u malo kvadrata može postići dojam prostranosti. Vizualno objedinjen paletom boja koje uključuju bijelu, sivu i svijetlu boju drva, prostor je razvedren detaljima u žutoj boji koji vode pogled naokolo.

Namještaj je jednostavnih i pročišćenih linija, a zanimljivost je u uređenje unesena pomoću tekstura tkanina, modernih rasvjetnih tijela i elemenata od drva. Tako je, primjerice, zid u dnevnom boravku iskorišten za postavljanje bicikala, a drvenim letvicama je dodatno istaknut. Kuhinja se nalazi u istom prostoru, a obilježava ju kombinacija bijele boje i svijetlog drva.

Kuhinjski otok zamjenjuje blagovaonski stol, a usklađen je s ostatkom kuhinje.

Sav je namještaj bijele boje kako bi se prostor činio svjetlijim, a izdvaja se jedino veliko zaglavlje kreveta koje je izvedeno od drvenih dasaka svijetle nijanse.

U stanu se nalazi i spavaća soba s radnim stolom koja služi i za odmor i za rad od doma. Veliki bijeli ormar predodređen je za garderobu, a ističe se svojim vratima u obliku harmonike čime se ne gubi prostor za otvaranje ormara. Sam krevet također pruža dodatni prostor za odlaganje stvari.

Tu je i dodatni prostor za opuštanje koji ima sofu ugrađenu u drvenu strukturu i predstavlja odličan prostor za uživanje u slobodnom vremenu i rad, a može se po potrebi pretvoriti u dječju sobu. Pažnju u prostoriji privlači i zeleni zid s betonskim teglama koje izlaze iz zida. Odlično!

Izvor: home-designing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 08:27